Кога постарата генерација беше млада и требаше да создаде училишен дизајн или што било што вклучува сечење букви, ние често ги сечевме прво од стара вестникарска хартија, пред да продолжиме да работиме со хартија во боја. Значи, ова е речиси она што сакав да го создадам овде - нацрт отсечен од весниците!

Да започнеме со изработка на ново платно и да го наполниме со која било еднобојна боја, нашиот избор беше #2b362b:

Дизајнирајте 3D весник со исечен ефект на текст - Упатства за PS Lorelei Web Design

За да му дадете малку длабочина, додека позадината е сè уште избрана, одете во Стилови на слоеви (Слој >> Стил на слој >> Преклопување на градиент) и применете ги следните поставки.. Ова ќе даде полесна точка во средината на платното што вообичаено дава убава длабочина.

Дизајнирајте 3D весник со исечен ефект на текст - Упатства за PS Lorelei Web Design

Сега, најдете на интернет или скенирајте кој било пејџер за весници. Не можевме да најдеме еден голем лист, па го комбиниравме нашиот од неколку огласи во локалниот весник. Ставете го весникот на платно.

Дизајнирајте 3D весник со исечен ефект на текст - Упатства за PS Lorelei Web Design

Користење на огромен Црн фонт Cooper, напишете го вашиот збор на врвот на слојот со весници. Меѓутоа, ако користите различен фонт, не заборавајте да работите со задебелени букви бидејќи целиот ефект се заснова на смелоста на типографијата.

Дизајнирајте 3D весник со исечен ефект на текст - Упатства за PS Lorelei Web Design

Сега е малку незгодно за оние од вас кои се уште почетници, затоа ве молиме обрнете внимание..

  1. Додека внесените букви се сè уште избрани, држете го CTRL копчете и притиснете на слојот со зборот „Вести“ во панелот за слоеви, ова ќе вчита избор околу вашите букви.
  2. Оди до Избор >> Измени >> Прошири, и проширете го изборот за околу 3-4 пиксели. Ако вашиот фонт е премногу тесен, можеби ќе сакате да користите поголем број.
  3. прес Shift + Ctrl + I, да го смени изборот.
  4. прес Избришете.

Сега ви остануваат 2 слоја, исечени од буквите од весниците и слојот со напишани букви, кои сега можете да ги избришете. (или скриј, но сигурно повеќе нема да ти треба!).

Ова е она што ви остана:

Дизајнирајте 3D весник со исечен ефект на текст - Упатства за PS Lorelei Web Design

Користење на Ласо Марки исто такаl, исечете ја секоја буква поединечно и откако ќе ја изберете, притиснете Ctrl + T да почне да се трансформира. Порамнете ги на кој било начин што сакате, но не претерувајте со овој ефект ако не сакате да завршите со збркано платно.