Nuk mund t'ju them sa kërkesa kam, nga njerëzit që kërkojnë të bëjnë më shumë mësime të Artit Fantasy. Pas suksesit të madh të “Plazma në një liqen","Peizazhi i zanave dhe i perëndimit të diellit","Peizazh misterioz me hënë", Dhe"Eklipsi i Hënës në fundosje” (dhe disa të tjerë)… Nuk kisha shumë kohë kohët e fundit dhe për këtë arsye bëra shumë pak mësime gjatë muajve të fundit, por tani vendosa t'i dorëzohem presionit masiv të kolegëve dhe të bëj disa mësime të tjera, vërtet të mahnitshme të artit fantastik për lexuesit tanë të lexuar LoreleiWebDesign.com. Sot do të dizajnoni një moment të bukur të kapur në kohë, të një vajze të kapur në një kërcim nën shi. Kjo përbërje quhet "Silentio" (dhe siç mund ta keni marrë me mend, do të thotë "heshtje" në latinisht). Më parë bëja më shumë "art fantastik të errët", por tani jam më i magjepsur nga kompozimi i lehtë, shumëngjyrësh dhe engjëllor, që Photoshop ju lejon të krijoni. Përpara se të harroj, nëse doni të ndani rezultatin tuaj, mos ngurroni ta shtoni atë në faqen tonë Grup Flickr.

Pra, le të fillojmë…

Dizajni i paharrueshëm i skenës së artit fantastik Silentio - PS Tutorials Lorelei Web Design


Për të filluar, do t'ju nevojiten disa fotografi stok:

Hapni foton e peizazhit. Fillimisht duam ta rregullojmë pak sepse fotografia origjinale është pak, kështu që shkoni te Image >> Adjustments >> Nivelet dhe vendosni cilësimet e mëposhtme për kanalin RGB.

Tani që sfondi ynë ka kontrast më të mirë, hapni imazhin e vajzës dhe prisni me kujdes. Ne kemi përdorur Mjeti Magnetic Lasslo për të bërë prerjen, por sigurisht, mund të preni edhe duke përdorur teknikën famëkeqe të maskës, zgjedhja është e juaja. Pasi të pritet imazhi…

…vendosni vajzën në kanavacën e peizazhit, ku dëshironi që ajo të shfaqet. Mos harroni, se ne duam të kapim një kërcim, kështu që ajo nuk duhet të jetë shumë afër tokës ose ndonjë objekti nëse keni ndonjë në imazhin tuaj të sfondit. Pasi rregulluam sfondin duke përdorur Nivelet, tani duam të rregullojmë kontrastin e foto e vajzës gjithashtu, që të përputhet me shkrepjen e lëngshme të detit. Hape Imazhi >> Rregullimet >> Paneli i niveleve dhe tërhiqni të dy shigjetat, të bardha dhe të zeza, pak drejt qendrës për të theksuar aspektet më të errëta dhe më të lehta të imazhit.

silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi

Tani, pjesa më e ndërlikuar, kështu që ju lutemi kushtojini vëmendje. Nëse ngatërroni diçka këtu, mund të përfundoni me një zonjë të tejdukshme ose edhe pa të fare. Siç e vutë re, velloja po mban, është pothuajse transparente, është një lloj materiali organza, por sapo ngjitëm vajzën në foton në breg të detit, pëlhura nuk është më e dukshme. Por ne duam që të jetë.

Kjo është mjaft e lehtë për t'u bërë, por mund ta ngatërroni këtu, kështu që do t'ju duhet ta përsërisni disa herë. Përndryshe, lëvizni poshtë në fund të faqes dhe shkarkoni skedarin tonë PSD të këtij tutoriali FALAS.

  • U dyfishua shtresa e prerë e zonjës.
  • Bëni shtresën e parë të padukshme për momentin.
  • Vendosni opacitetin e kësaj shtrese në "Multiply".
silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi

Bëni shtresën që sapo keni vendosur në "Shumëzoj” të padukshme dhe kthejeni shtresën tjetër në kanavacë. Lërini opsionet e përzierjes në Normal dhe hiqni vellon e organzës, në mënyrë që ta keni vetëm këtë në kanavacën tuaj..

silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi

Kthehu për të parë shtresën që ke në "Shumëzoj” dhe hiqni zonjën, duke lënë vetëm vellon në ekran..

silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi

Koha për të bërë magjinë - bëjini të dyja shtresat të dukshme dhe ja ku shkoni - ju keni një zonjë që kërcen me një vello të tejdukshme në duar, përmes së cilës mund të shihni pjesët e mbetura të fotos së peizazhit.


silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi
Duke qenë se kjo nuk duket aspak e natyrshme pa hije, ne do të shtojmë një hije, për të krijuar iluzionin e plotë të vajzës në ajër.

Nëse keni pasur një kopje të tretë të shtresës së prerë (e cila do t'ju kursejë bashkimin dhe shkrirjen tani) - thjesht zgjidhni të gjithë zonën duke klikuar në shtresën në panelin e Shtresës, bëni një Shtresa e re, dhe mbusheni këtë përzgjedhje me një ngjyrë gri të errët sipas dëshirës tuaj.

silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi

Merrni atë përzgjedhje dhe përdorni "shtrembërojnëOpsioni ” (i disponueshëm me klikim të djathtë të miut kur shtypni Ctrl+ T) — vendoseni hijen në një pozicion që do t'i përshtatet pikës suaj të perspektivës.


silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi
Unë gjithashtu shkova përpara dhe e shtypa pak hijen për ta bërë më të vogël, në mënyrë që pika e dritës të duket e natyrshme.
silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi
Meqenëse doja t'i jepja kompozimit tim një prekje të këndshme engjëllore dhe prekëse, shtova edhe disa pëllumba, duke fluturuar në mënyrë kaotike rreth personazhit kryesor. Unë përdora këtë imazh të një pëllumbi dhe thjesht e ngjita në majë të kanavacës pa prerje. Thjesht vendosni opsionet e përzierjes në "Shumëzoj” gjithashtu dhe sfondi do të përzihet vetë, duke ju lënë një imazh të vendosur në mënyrë perfekte në përbërje.
silentio photoshop tutorial rezultat i artit fantazi