Shumë sipërmarrje të reja, veçanërisht sipërmarrjet e biznesit për herë të parë, kanë konfuzion se si të pozicionohen në treg. Ata mbledhin informacione nga kanale të ndryshme dhe përpiqen të krijojnë strategji për të fituar tregun me produktet e tyre. Ndërsa vijnë në marketing, shumica e njerëzve e kuptojnë domosdoshmërinë e markës si një mjet efektiv. Megjithatë, shumica e njerëzve, duke përfshirë bizneset që janë në industri për dekada të tëra, e nënvlerësojnë rolin e Agjencia e dizajnit të markës. Shumë prej tyre mendojnë se krijimi i një logoje të mrekullueshme është e vetmja punë që lidhet me markën. Kjo është ajo ku njerëzit nuk arrijnë ta kuptojnë mjetin në mënyrë efektive dhe të përdorin mundësitë e tij në masë të plotë.

Pse marka juaj ka nevojë për më shumë sesa thjesht një logo? - Blog Lorelei Web Design

Çfarë është Branding?

Me fjalë të thjeshta, markimi është procesi i krijimit të një identiteti unik të një produkti ose shërbimi në mendjen e klientëve. Për më tepër, ai u jep klientëve një përvojë të unifikuar në çdo aspekt të procesit nga dizajnimi i produktit deri te marketingu. Ruajtja e konsistencës dhe cilësisë është shtylla kurrizore e çdo marke, dhe nëse nuk arrin të ekzekutojë të njëjtën gjë, nuk mund të quhet më si markë. Branding përfshin një sërë procesesh duke përfshirë identifikimin e audiencës së tij të synuar, përcaktimin e deklaratës së misionit, përvijimin dhe përfitimet dhe cilësitë kryesore, krijimin e një logoje të shkëlqyer të markës, ndërtimin e një mesazhi marke, integrimin e markës në të gjitha aspektet e biznesit dhe më shumë. Me fjalë të thjeshta, logo në procesin e markës mund të krahasohet me majën e një ajsbergu.

Ai ndërvepron me klientët

Është një nga tiparet më karakteristike të një marke. Marka përdor mënyra të ndryshme për të bashkëvepruar me njerëzit duke përfshirë skemën e ngjyrave, zërin e markës, logon, mediat sociale dhe më shumë. Çdo gjë e krijuar nga kompania që i shton vlerë produktit ose markës është pjesë e procesit të saj të markës. Ajo në mënyrë efikase ndërvepron me klientët dhe krijon një atmosferë pozitive për produktin tek klientët. Për më tepër, ai thekson pa mundim cilësitë unike të një produkti, të cilat fushatat e marketingut nuk arrijnë t'i bëjnë shpesh. Gjithashtu, përmirëson efikasitetin dhe rentabilitetin e biznesit pasi dërgon mesazhin tek një audiencë shumë më e madhe me më pak përpjekje.

Konsistenca është zemra e markës

Konsistenca është çelësi i çdo biznesi të qëndrueshëm; kur bëhet fjalë për markën, qëndrueshmëria është zemra e saj. Njerëzit duhet të sigurohen që i gjithë procesi i markimit të tregojë qëndrueshmëri me njëri-tjetrin. Për shembull, nëse një markë ka një logo të mahnitshme, skemë elegante ngjyrash dhe imazhe mahnitëse, por faqja e uljes së faqes në internet është e vështirë, ajo nuk arrin të ruajë qëndrueshmërinë. Vini re se markimi është një personalitet dhe shfaqja e një personaliteti të fortë jep besueshmëri më të mirë që mund të fitojë besimin e klientëve. Krijimi i qëndrueshmërisë në një logo është i lehtë, por ruajtja e të njëjtës në procesin e markës është një punë e mundimshme. Ndiqni një strategji fillestare për t'i bërë të qëndrueshme aspektet vizuale të markës dhe më vonë kaloni në fusha të tjera.

Procesi i pafund

Krijimi i logos është një proces një herë. Nëse keni krijuar një logo të mahnitshme, puna përfundon atje, përveç nëse shkoni për një riemërtim. Por, markimi është një proces i pafund, dhe vazhdon për aq kohë sa dëshironi ta vendosni produktin në treg. E rëndësishmja, procesi i markës ka disa "punë një herë" dhe "punë të përsëritura". Pjesët e përsëritura përfshijnë të kuptuarit e ndryshimit të prioriteteve të klientëve, përgjigjen ndaj nevojave të tyre, përpjekjet për ta bërë markën të shkëlqejë dhe më shumë.

Përfundim

Meqenëse markimi është një proces i gjerë, njerëzit nuk duhet të nënvlerësojnë rëndësinë e logos. Ndërsa markimi është një përvojë e tërë, logoja është një nga pjesët më kritike të saj dhe mund të përshkruhet si fytyra e saj. Ndonjëherë vetëm logoja mund të flasë shumë për markën. Mendoni për logon e Apple; ai jep një pamje të cilësisë, vlerës, qëndrueshmërisë, inovacionit dhe më shumë të markës pa mundim. Këtu fiton marka dhe logoja bëhet përfaqësimi më vizual i saj.