Të kesh një biznes në ditët e sotme dhe të mos jesh prezent në mënyrë dixhitale është pothuajse njësoj si t'i bësh syrin një vajze në errësirë. Pa dyshim, marketingu në internet është një mënyrë tërheqëse për të rritur potencialin e biznesit tuaj, pavarësisht nëse jeni duke u shërbyer klientëve tuaj virtualisht online ose fizikisht jashtë linje. Nëse zotëroni një biznes fillestar ose një biznes të vogël pa një buxhet astronomik, kjo nuk do të thotë se duhet të keni perspektiva të ulëta marketingu, të paktën jo në botën dixhitale – ku formimi i markës tuaj dhe zgjerimi i bazës së klientëve tuaj është më i lehtë se kudo tjetër. . Le të shohim 6 arsye pse mediat sociale dhe marketingu dixhital janë përmirësimet e nevojshme të biznesit për rritjen e shitjeve dhe drejtimeve në 2017.

  • I) Theksoni veçantinë tuaj

Universiteti Teknik i Teksasit zbuloi në vitin 2013 se një nga mënyrat më të sigurta për të krijuar besnikëri ndaj markës është përmes mediave sociale. Një faqe interneti e dizajnuar mirë me funksionalitetet e duhura mund t'u sigurojë klientëve tuaj përvoja të personalizuara të përdoruesit, gjë që çon me shpejtësi në njohjen dhe rikujtimin e markës. Nëse gjeni një mënyrë krijuese për të komunikuar mesazhin tuaj (dhe nuk dukeni si një shitës agresiv dhe i dëshpëruar) atëherë besnikëria e klientëve tuaj do të rritet në mënyrë të pagabueshme. Në fund të fundit, askujt nuk i pëlqen të flasë në një mënyrë komunikimi masiv, sepse kjo i bën ata të ndihen sikur janë vetëm një nga konsumatorët e shumtë që nuk bëjnë asnjë ndryshim ose nuk kanë asnjë ndikim në kompani.

Pse ka rëndësi prania dixhitale? - Blog Lorelei Web Design

  • II) Jini të mbështetur, jini kudo

Të qenit aktivisht i pranishëm në shumë kanale të mediave sociale nuk e mbyt fare audiencën tuaj. Anasjelltas, në të vërtetë thekson se sa i besueshëm dhe i gjithëpranishëm jeni. Pavarësisht se ku ndodhen klientët tuaj ose çfarë rrjetesh sociale përdorin, ju duhet të jeni lehtësisht të aksesueshëm në çdo kohë për sa më shumë njerëz të jetë e mundur, në mënyrë që të ofroni zgjidhjet e duhura dhe shërbimin e duhur ndaj klientit. Nëse përhapja në 5 ose më shumë platforma të ndryshme të mediave sociale ju duket e lodhshme, atëherë mos ngurroni të kontaktoni ndonjë specialistë të marketingut për një përvojë të mrekullueshme në praninë dixhitale. Duke shkuar përtej praktikave bazë të reklamimit, ne jemi të gatshëm të ofrojmë përmbajtje interesante dhe relevante të cilat klientët do të kënaqeshin ta shpërndanin në faqet e tyre, duke rritur ndërgjegjësimin për markën.

  • III) Mundësia e mbajtjes së klientit

Sa më ngushëlluese të jetë faqja juaj e internetit, aq më shumë kohë do të shpenzojnë duke lundruar në të dhe aq më shumë nxitje për të blerë do të kenë. Përveç mjeteve interaktive dhe fotografive të punuara mirë, ju mund të provoni cilësinë premium të biznesit tuaj duke përdorur një strategji edukimi për klientët. Nëse keni një këshillë cilësore për një procedurë të caktuar në fushën tuaj të aktivitetit, Royal Media Ltd. është këtu për të parafrazuar njohuritë tuaja të industrisë në përmbajtje të vlefshme nga të cilat klientët do të mësonin. Nëpërmjet teksteve dhe videove edukative, ju keni mundësinë e duhur për të treguar njohuritë tuaja në terren dhe për të bindur vizitorët të përdorin produktin ose shërbimin tuaj profesional.

Pse ka rëndësi prania dixhitale? - Blog Lorelei Web Design

  • IV) Dukshmëria dhe renditja e parë

Ju ndoshta dëshironi të siguroheni që faqja juaj e internetit po fiton vazhdimisht trafik dhe jo vetëm të shtrihet diku në errësirë. Është e pavlerë të përmendet se sa jetike është një strategji e optimizimit të motorit të kërkimit dhe sigurisht edhe më e pavlefshme të përmendet se sa mirë dhe sa shpejt mund të a agjenci dixhitale krijuese mund t'ju çojë në faqen e parë të Google. Mund të mësoni më shumë për taktikat tona të SEO duke na kontaktuar. Dukshmëria është një nga çelësat për të marrë klientë të rinj. Prandaj, detaje të tilla si lloji i biznesit tuaj, përvoja e kaluar, produkti, vendndodhja, orari, disponueshmëria, kontakti e kështu me radhë janë absolutisht të nevojshme për të marrë klientelë të re.

  • V) Publike specifike

Një përfitim tjetër i madh që ofron Media Sociale është se ju mund të komunikoni me ato audienca specifike me të cilët dëshironi, duke kursyer shumë para dhe burime duke mos mërzitur askënd që nuk është i interesuar për shërbimet tuaja. Ky lloj komunikimi është krijuar për të qenë fitim-fitim, jo ​​humbje-humbje. Për shembull, Facebook ju lejon të arrini audiencën tuaj bazuar në aspekte si industria, niveli arsimor dhe, shumë e rëndësishme, vendndodhja, gjë që e bën median sociale një mjedis të pavarur nga kufijtë gjeografikë. Për më tepër, ju mund të gjurmoni shumë lehtë faqet e klientëve tuaj dhe të mblidhni njohuri për interesat, pasionet dhe madje edhe shqetësimet e tyre të përditshme – dhe kjo ju lejon të përshtatni biznesin tuaj në përputhje me rrethanat. Kjo nuk mund të quhet ndjekje ose spamming, sepse është me të vërtetë vetëm një shkallë e lartë e kujdesit dhe vëmendjes që përfundimisht do t'i kënaqë të dyja palët në mënyrë të barabartë.

Pse ka rëndësi prania dixhitale? - Blog Lorelei Web Design

  • VI) Nuk shiheni si reklamues

Reklamat në mediat sociale janë shumë të ndryshme nga mediat tradicionale. Në Twitter apo Facebook nuk ka asnjë moderator televiziv që t'i bëjë të ditur audiencës se po vjen një pushim reklamash, në mënyrë që ata të mund të shfletojnë në një kanal tjetër. Në vend të kësaj, reklamat po përfshihen në rrjedhën e burimeve të lajmeve, duke u dhënë atyre karakterin e një historie mes ngjarjeve të sotme, gjë që i bën njerëzit të jenë më kureshtarë dhe të hapur ndaj mesazhit tuaj. Një avantazh tjetër ofrohet nga butonat Kontakt ose Thirrje për veprim që mund t'i zbatoni brenda njoftimit tuaj. Një praktikë e diskutueshme është ajo e vjedhjes së lajmeve, ku mund të përdorni një lajm të fundit në avantazhin tuaj, duke e lidhur produktin tuaj me situatën e sapo ndodhur në një mënyrë qesharake ose problematike (p.sh. duke postuar një artikull/shaka të shkurtër që thekson zgjidhjen që sjell produkti juaj në përputhje me një vendim të ri politik).

Nëse dëshironi të lini një përshtypje të parë të shkëlqyer me një dizajn të jashtëzakonshëm ose jeni duke u përpjekur të angazhoni më shumë klientë në një komunitet të ngrohtë dhe të lezetshëm ose thjesht planifikoni të rritni shitjet me një përqindje të veçantë këtë vit, media sociale dhe dixhitale marketing podcast fushatat janë dy hapa biznesi që nuk duhet t'i anashkaloni.

PS

Të gjitha përfitimet e lartpërmendura janë vetëm një pjesë e vogël e potencialit të rritjes së një biznesi në drejtim të softuerit të personalizuar dhe komunikimit dixhital.