Në këtë ekonomi, shumë biznese të vogla janë goditur rëndë. Për ata që janë ende përreth, shpesh është një luftë e madhe për të mbijetuar. Një pjesë e bërjes së tij si një biznes i vogël është rritja e vazhdueshme. Por rritja shpesh kërkon kapital investues përtej mundësive të shumicës së pronarëve të bizneseve të vogla. Dizajni i uebit, marrëdhëniet me publikun dhe biznesi i agjencisë së reklamave nuk ndryshojnë nga shumica e të tjerëve në këtë drejtim. Megjithatë, ata kanë një avantazh të rëndësishëm ndaj biznesit më tradicional të shitjes me pakicë. Dizajni i faqes në internet, marrëdhëniet me publikun dhe modeli i agjencisë së reklamave e vendos pronarin e biznesit të vogël në pozicionin që të flasë me klientët e tyre rreth marketingut dixhital. Kjo i bën ata të kualifikuar për një etiketa e bardhë SEO strategjia e rishitësve.

Një qasje e markës së bardhë SEO është ajo në të cilën biznesi bashkëpunon me një firmë tjetër për të përmbushur atë Shërbime SEO klientëve ekzistues ose të rinj. Ndryshe nga kontraktimi tradicional, qasja e etiketës së bardhë (shpesh quhet SEO e etiketës private) është ai në të cilin klienti përfundimtar nuk është i vetëdijshëm se puna i është dhënë një firme tjetër. Kjo marrëveshje është jashtëzakonisht e zakonshme në industrinë ushqimore, ku një dyqan ushqimor shpesh vendos etiketën e vet në disa artikuj ushqimorë. Zinxhiri i ushqimeve nuk e prodhon produktin ushqimor, por prodhuesi i lejon ata të vendosin emrin e dyqanit të tyre në produkt (etiketë private) ose ta bëjnë atë gjenerik (etiketë e bardhë).

Marketingu në internet ka evoluar deri në pikën ku këto produkte të markës së bardhë SEO, PPC, Media Sociale dhe Email tani janë gjerësisht të disponueshme. Avantazhi për dizajnin e uebit, marrëdhëniet me publikun ose agjencinë e reklamave është se ato mund të rrisin të ardhurat pa investimin e kërkuar në zhvillimin e produktit. Qasja e etiketës së bardhë, si Shërbimet e rishitësve të etiketës së bardhë SEO në Australi, i lejon ata të mbajnë kontrollin e marrëdhënies me klientin në rast se gjërat shkojnë keq, në të cilin rast ata gjithmonë mund ta tërheqin punën përsëri në shtëpi. Produktet e marketingut të motorëve të kërkimit të markës së bardhë janë një mënyrë krijuese për bizneset që tashmë diskutojnë marketingun dixhital me klientët për të rritur bizneset e tyre me rrezik relativisht të ulët.