Adobe ka lëshuar versionet më të fundit të Photoshop Elements dhe Premiere Elements në 2023. Këto programe softuerike ofrojnë alternativa më të lira dhe pa abonim ndaj versioneve të plota të Photoshop dhe Premiere Pro, duke synuar ata që merren me redaktimin e fotografive dhe videove.

Në këtë artikull, ne do të krahasojmë Elementet e Photoshop dhe Elementet Premiere, duke theksuar veçoritë dhe funksionalitetet e tyre kryesore, opsionet e çmimeve dhe përfitimet dhe disavantazhet e tyre.

Photoshop Elements vs Premiere Elements

tiparPhotoshop ElementsElementet Premiere
Përdorimi PrimarRedaktimi dhe organizimi i fotografive.Redaktimi dhe organizimi i videos.
User InterfaceI përshtatshëm për përdoruesit, me modifikime të drejtuara.Intuitiv me redaktim të thjeshtë me tërheqje dhe lëshim.
Edukimi i aftësiveKarakteristika të forta redaktimi për fotot duke përfshirë efektet, mjetet e tekstit dhe mbështetjen e shtresave.Redaktim gjithëpërfshirës i videos me efekte, tranzicione dhe mjete titrimi.
Target AudienceHobistë dhe fotografë amatorë.Videografë amatorë dhe entuziastë të filmave në shtëpi.
Karakteristikat e automatizuaraKrijime dhe efekte të krijuara automatikisht.Opsionet e automatizuara të redaktimit dhe krijimi i zgjuar i videos.
Ndarja e aftësiveNdarje e lehtë në mediat sociale dhe printim.Eksporto direkt në mediat sociale ose djeg në DVD.
Tutoriale dhe të mësuaritRedaktime dhe udhëzime të drejtuara për mësim të lehtë.Redaktime të udhëzuara hap pas hapi për fillestarët.
ÇmimiRreth 100 dollarë (blerje e pavarur).Rreth 100 dollarë (blerje e pavarur).

Si Photoshop Elements ashtu edhe Premiere Elements janë pjesë e linjës Adobe's Elements, duke ofruar mjete të fuqishme të përshtatura për amatorë dhe hobiistë me fokus në lehtësinë e

Si Photoshop Elements ashtu edhe Premiere Elements janë pjesë e linjës Adobe's Elements, duke ofruar mjete të fuqishme të përshtatura për amatorë dhe hobiistë me fokus në lehtësinë e përdorimit.

Photoshop Elements është projektuar për redaktimin e fotografive me veçori si efektet, mjetet e tekstit dhe mbështetja e shtresave, ndërsa Elementet e Premierës fokusohen në redaktimin e videos me opsione për efektet, tranzicionet dhe titujt. Të dyja ofrojnë ndërfaqe miqësore për përdoruesit, modifikime të drejtuara dhe veçori të automatizuara, duke i bërë ato të arritshme për fillestarët. Ata kanë një çmim të ngjashëm, rreth 100 dollarë secila për një blerje të pavarur. Këto produkte janë ideale për përdoruesit që kërkojnë aftësi të fuqishme redaktimi pa kompleksitetin e paketave të softuerit profesional të Adobe.

Çanta kryesore:

  • Photoshop Elements 2023 prezanton veçori të reja, të tilla si animimi i një pjese të një imazhi të palëvizshëm dhe shtimi i mbivendosjeve të shikimit.
  • Premiere Elements 2023 tani i lejon përdoruesit të shtojnë 24 efekte artistike në videot e tyre.
  • Të dyja paketat softuerike kanë përmirësuar performancën dhe kanë shtuar përmbajtje të reja, të tilla si sfonde, modele dhe pjesë audio.
  • Photoshop Elements 2023 dhe Premiere Elements 2023 janë të disponueshme për blerje individualisht ose të paketuara së bashku.
  • Softueri ka prezantuar një aplikacion ueb dhe një aplikacion celular për akses dhe modifikim të lehtë në pajisje të ndryshme.

Karakteristikat kryesore të Photoshop Elements 2024

Një nga veçoritë kryesore të Photoshop Elements 2023 është aftësia për të animuar me lehtësi një pjesë të një imazhi të palëvizshëm. Duke përdorur Sensei AI të Adobe, përdoruesit mund të zgjedhin një zonë të fotografisë dhe të klikojnë mbi të për ta bërë atë të lëvizë. Rregullimi i shpejtësisë dhe drejtimit të lëvizjes është i shpejtë dhe i thjeshtë, dhe imazhi mund të eksportohet si MP4 ose GIF.

Përveç animacionit, softueri ofron një modifikim të ri të udhëhequr të quajtur Peek-Through Overlays, duke i lejuar përdoruesit të shtojnë mbivendosje në fotot e tyre. Këto mbivendosje mund të ndryshohen përmasat, të ripozicionohen dhe të rregullohen për efekte turbullimi ose vinjete, duke i dhënë fotove një pamje unike.

Për redaktimin e videos, Premiere Elements 2023 tani përfshin 24 efekte artistike që ishin më parë të disponueshme në Photoshop Elements. Veprat e famshme të artit dhe stilet e artit, të tilla si vajrat impresioniste, kubiste dhe tradicionale, frymëzojnë këto efekte. Me këto efekte, përdoruesit mund të krijojnë me lehtësi video vizualisht mahnitëse dhe kreative.

Adobe ka prezantuar gjithashtu aplikacione të reja ueb dhe celular. Aplikacioni ueb beta i lejon përdoruesit të kenë akses dhe të krijojnë përmbajtje nga çdo shfletues, ndërsa aplikacionet e reja celulare për Android dhe iOS u ofrojnë përdoruesve akses në fotot dhe videot e tyre në lëvizje. Këto aplikacione të reja ofrojnë komoditet dhe fleksibilitet më të madh në redaktim.

Më në fund, Photoshop Elements 2023 dhe Premiere Elements 2023 vijnë me përmirësime shtesë të përmbajtjes dhe performancës, të tilla si sfonde të reja, modele, qiej, shabllone kolazhi, shabllone të paraqitjeve të rrëshqitjes dhe 100 këngë të reja audio. Softueri gjithashtu instalohet dhe lëshohet më shpejt dhe është optimizuar për Apple M1 Mac.

Të gjitha këto veçori kryesore e bëjnë Photoshop Elements 2023 një opsion të fuqishëm dhe miqësor për përdoruesit për redaktimin e fotografive si për profesionistët ashtu edhe për joprofesionistët që kërkojnë të krijojnë pamje mahnitëse me lehtësi.

Përditësimet në Premiere Elements 2023

A jeni gati për të çuar redaktimin tuaj të videos në nivelin tjetër? Epo, Premiere Elements 2023 ju ka mbuluar me disa veçori dhe përmirësime të reja. Një nga tiparet kryesore është aftësia për të animuar një pjesë të një imazhi të palëvizshëm, duke ju lejuar të zgjidhni një zonë dhe ta bëni atë të lëvizë me ndihmën e teknologjisë Sensei AI të Adobe.

Por prisni, ka edhe më shumë! Redaktimi i udhëhequr nga "Peek-through Overlays" është një tjetër shtesë e re në Premiere Elements 2023. Kjo veçori ju lejon të shtoni mbivendosje në fotot tuaja për të shtuar interes vizual dhe një dimension krejtësisht të ri në projektet tuaja.

Por kjo nuk është e gjitha, njerëz! Premiere Elements 2023 përfshin gjithashtu 24 efekte artistike të frymëzuara nga veprat e famshme të artit dhe stilet e njohura të artit, si Vajrat Impresionist, Kubist dhe Tradicional. Me këto efekte, ju mund të krijoni video unike dhe tërheqëse vizualisht që do ta lënë audiencën tuaj të mahnitur.

Dhe ka edhe më shumë lajme të mira! Premiere Elements 2023 tani ka një aplikacion të ri shfletues në beta që ju lejon të aksesoni përmbajtjen ekzistuese, të krijoni përmbajtje të re dhe të ndani përmbajtje nga çdo shfletues, duke e bërë procesin e redaktimit më të përshtatshëm dhe të aksesueshëm se kurrë më parë. Plus, aplikacioni i ri celular ofron 2 GB hapësirë ​​ruajtëse dhe ju lejon të importoni foto dhe video në cloud dhe t'i përdorni ato në aplikacionin tuaj të desktopit për modifikime më të avancuara.

Por prisni, ka akoma më shumë! Këto përditësime sjellin përmbajtje të re krijuese, kohë më të shpejta funksionimi dhe optimizim për Apple M1 Mac. Nëse nuk e keni bërë tashmë ndryshimin, tani është koha për të përmirësuar në Premiere Elements 2023.

 
Elementet e photoshop-it kundrejt elementeve të premierës 
Krahasimi i elementeve të photoshopit me elementët e premierës 
Rishikimi i elementeve të photoshop-it kundër elementeve të premierës 
Përditësimet e elementeve të premierës 2024 
elemente premierë 2024 efekte artistike 

Shfletuesi dhe aplikacionet celulare

Si Photoshop Elements ashtu edhe Premiere Elements tani kanë shfletues dhe aplikacione celulare që ofrojnë akses dhe fleksibilitet të përmirësuar për përdoruesit. Aplikacioni i ri i shfletuesit ju lejon të aksesoni dhe krijoni përmbajtje nga çdo shfletues, ndërsa aplikacioni i ri celular ju mundëson të importoni dhe modifikoni fotot dhe videot tuaja në lëvizje. Me këto aplikacione të reja, ju mund t'i modifikoni lehtësisht fotot dhe videot tuaja nga kudo, pavarësisht nëse jeni duke udhëtuar ose thjesht në lëvizje.

Një nga avantazhet kryesore të përdorimit të aplikacionit të ri të shfletuesit është se ju lejon të përdorni përmbajtjen tuaj nga çdo kompjuter, pa pasur nevojë të shkarkoni ose instaloni asgjë. Kjo është veçanërisht e dobishme për ata që punojnë në pajisje të shumta ose që shpesh udhëtojnë dhe kanë nevojë të aksesojnë skedarët e tyre nga vende të ndryshme. Për më tepër, aplikacioni i ri celular ju lejon të importoni dhe modifikoni fotot dhe videot tuaja drejtpërdrejt nga smartphone ose tableti juaj, gjë që shton një nivel të ri komoditeti dhe fleksibiliteti për përdoruesit që janë gjithmonë në lëvizje.

Aplikacioni i shfletuesit është aktualisht në beta dhe mund të aksesohet nga çdo shfletues. Ai ofron një ndërfaqe të thjeshtë dhe intuitive që e bën të lehtë modifikimin e fotove dhe videove tuaja. Aplikacioni celular është i disponueshëm si për pajisjet iOS ashtu edhe për Android, dhe ju lejon të modifikoni shpejt dhe me lehtësi fotot dhe videot tuaja, të shtoni filtra dhe efekte dhe t'i ndani ato me miqtë dhe familjen tuaj në mediat sociale.

Çmimi dhe përfundimi

Photoshop Elements 2023 dhe Premiere Elements 2023 janë të disponueshme për blerje në adobe.com dhe shitësit kryesorë për 99.99 dollarë secila, ose të paketuara së bashku për 149.99 dollarë. Duke marrë parasysh veçoritë dhe mjetet e fuqishme të përfshira në të dy programet, ky çmim është një vjedhje në krahasim me versionin e plotë të Photoshop.

Për fotografët dhe entuziastët jo-profesionistë, Photoshop Elements mbetet një zgjedhje kryesore. Përballueshmëria e tij, së bashku me aftësitë e tij të avancuara të redaktimit dhe veçoritë e reja, e bëjnë atë opsionin e përsosur për këdo që kërkon të rrisë aftësitë e tij të redaktimit të fotografive. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të animoni një pjesë të një imazhi të palëvizshëm ose të shtoni mbivendosje të dukshme në fotot tuaja, Photoshop Elements ju ka mbuluar.

Në mënyrë të ngjashme, Premiere Elements vazhdon të jetë një zgjedhje solide për entuziastët e redaktimit të videove. Me 24 efekte të reja artistike të frymëzuara nga veprat e famshme të artit dhe stilet e njohura të artit, përdoruesit mund të krijojnë video që janë vizualisht mahnitëse dhe unike.

Përveç këtyre veçorive të reja, Adobe ka prezantuar gjithashtu një aplikacion të ri të shfletuesit dhe aplikacionin celular për Photoshop Elements. Kjo u ofron përdoruesve lehtësinë e redaktimit si në pajisjet desktop ashtu edhe në ato celulare, si dhe mundësinë për të hyrë dhe modifikuar përmbajtjen nga çdo shfletues, kudo.

Në përgjithësi, opsioni i paketës për Photoshop Elements dhe Premiere Elements është një vlerë e madhe. Pavarësisht nëse jeni fotograf ose redaktues video, këto programe do t'ju ofrojnë mjetet që ju nevojiten për të krijuar përmbajtje mahnitëse. Me çmime të përballueshme dhe veçori të reja, nuk ka asnjë arsye për të mos i provuar.

Pra, çfarë po prisni? Drejtohuni te adobe.com ose shitësi juaj më i afërt dhe merrni në dorë Photoshop Elements 2023 dhe Premiere Elements 2023 sot!