A e dini se mbi 1.4 miliardë iPhone janë në përdorim në mbarë botën? Me një bazë kaq masive përdoruesish, nuk është për t'u habitur që shumë njerëz ndeshen herë pas here me probleme frustruese me pajisjet e tyre. Një problem i zakonshëm me të cilin përballen përdoruesit e iPhone është ngecja në modalitetin e aksesit të drejtuar, i cili mund të kufizojë ndjeshëm funksionalitetin e pajisjes së tyre.

Nëse jeni një nga miliona përdorues të iPhone që po e përjetojnë këtë problem, mos u shqetësoni! Në këtë artikull, ne do t'ju ofrojmë zgjidhje efektive për të rregulluar aksesin e drejtuar në iPhone tuaj dhe për të rifituar kontrollin mbi pajisjen tuaj. Pavarësisht nëse keni të bëni me një ekran të ngrirë, një aplikacion që nuk do të dalë nga aksesi i drejtuar ose thjesht dëshironi të çaktivizoni plotësisht aksesin e drejtuar, ne ju kemi mbuluar.

Deri në fund të këtij artikulli, do të keni njohuritë dhe mjetet për të trajtuar çdo problem të udhëzuar në lidhje me aksesin në iPhone tuaj. Pra, le të zhytemi dhe të çlirohemi nga kufizimet e aksesit të drejtuar!

Si të rregulloni aksesin e udhëzuar në iPhone

Nëse jeni duke u përballur me probleme me aksesin e udhëzuar që nuk funksionon ose nuk fiket në iPhone tuaj, mos u shqetësoni! Ka disa hapa të thjeshtë që mund të ndërmerrni për të rregulluar problemin dhe për të rifituar kontrollin e pajisjes tuaj.

Klikoni tre herë për të dalë nga Qasja e udhëzuar

Metoda e parë që mund të provoni është të klikoni tre herë butonin kryesor ose butonin anësor për të dalë nga qasja e drejtuar. Ky gjest i shpejtë shpesh mund ta zgjidhë problemin dhe t'ju lejojë të ktheheni në funksionalitetin normal të iPhone.

Rinisni me forcë iPhone tuaj

Nëse klikimi i trefishtë nuk e bën këtë, mund të provoni të rinisni me forcë iPhone tuaj. Hapat për rinisjen me forcë ndryshojnë në varësi të modelit tuaj specifik të iPhone. Referojuni tabelës më poshtë për hapat e duhur:

Model iPhone Hapat e rinisjes me forcë
iPhone X ose më i ri Shtypni dhe lëshoni shpejt butonin e rritjes së volumit, më pas shtypni dhe lëshoni shpejt butonin e uljes së volumit. Në fund, shtypni dhe mbani butonin anësor derisa të shihni logon e Apple.
iPhone 8 ose më i vjetër Shtypni dhe mbani butonin Home (ose butonin anësor, në varësi të modelit të iPhone) së bashku me butonin e energjisë. Mbani të dy butonat derisa të shihni logon e Apple.

Çaktivizo qasjen e udhëzuar duke përdorur modalitetin e humbur iCloud

Nëse metodat e mëparshme nuk funksionuan, mund të çaktivizoni aksesin e drejtuar duke përdorur modalitetin e humbur iCloud. Kjo metodë kërkon pak më shumë njohuri teknike dhe kohë, por mund të jetë efektive për t'ju nxjerrë nga mënyra e aksesit të drejtuar.

 1. Shkoni te iCloud.com dhe regjistrohuni duke përdorur Apple ID dhe fjalëkalimin tuaj.
 2. Klikoni në "Gjeni iPhone" dhe zgjidhni iPhone tuaj nga lista e pajisjeve.
 3. Zgjidhni "Modaliteti i humbur" dhe ndiqni udhëzimet për ta aktivizuar atë për iPhone tuaj.
 4. Pasi të aktivizohet "Modaliteti i humbur", iPhone juaj do të kyçet dhe mund të çaktivizoni aksesin e drejtuar duke ndjekur udhëzimet e dhëna në iCloud.com.

Duke ndjekur këto teknika për zgjidhjen e problemeve, duhet të jeni në gjendje të zgjidhni çdo problem me aksesin e udhëzuar që nuk funksionon ose nuk fiket në iPhone tuaj. Mos harroni të provoni të klikoni tre herë, të detyroni rinisjen ose të përdorni modalitetin e humbur iCloud për të çaktivizuar aksesin e drejtuar dhe për të rifituar kontrollin e pajisjes tuaj.

Si të dilni nga qasja e udhëzuar në iPhone

Nëse iPhone juaj është i ngrirë në ekranin e aksesit të drejtuar ose i ngecur në modalitetin e një aplikacioni të vetëm, mos u shqetësoni. Ka disa metoda që mund të provoni për të dalë nga qasja e drejtuar dhe për të rifituar kontrollin e pajisjes tuaj. Këtu janë dy teknika efektive:

1. Rinisni me forcë iPhone tuaj

Nëse iPhone juaj nuk reagon dhe ngrin në ekranin e aksesit të drejtuar, një rinisje me forcë mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit. Ndiqni këto hapa për të rifilluar me forcë iPhone tuaj:

 1. Për iPhone 8 dhe modelet e mëvonshme: Shtypni dhe lëshoni shpejt butonin e rritjes së volumit, më pas bëni të njëjtën gjë me butonin e uljes së volumit. Më në fund, shtypni dhe mbani butonin anësor derisa të shfaqet logoja e Apple.
 2. Për iPhone 7 dhe 7 Plus: Shtypni dhe mbani të dy butonin anësor dhe butonin e uljes së volumit së bashku derisa të shfaqet logoja e Apple.
 3. Për iPhone 6s dhe modelet e mëparshme: Shtypni dhe mbani të dy butonin Home dhe butonin anësor së bashku derisa të shfaqet logoja e Apple.

Pas rinisjes me forcë, iPhone juaj duhet të dalë nga aksesi i drejtuar dhe të kthehet në funksionalitetin normal.

2. Përdorni iMyFone Fixppo

Nëse metoda e rinisjes me forcë nuk funksionon ose preferoni një mjet të besueshëm për të rregulluar problemin, provoni të përdorni iMyFone Fixppo. Ky program profesional është i specializuar në zgjidhjen e çështjeve të ndryshme të iPhone, duke përfshirë daljen nga aksesi i drejtuar. Ja se si funksionon:

 1. Shkarkoni dhe instaloni iMyFone Fixppo në kompjuterin tuaj.
 2. Nisni programin dhe lidhni iPhone tuaj duke përdorur një kabllo USB.
 3. Zgjidhni opsionin "Standard Mode" dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të vendosur iPhone tuaj në modalitetin DFU ose Recovery.
 4. iMyFone Fixppo do të zbulojë pajisjen tuaj dhe do të shfaqë firmuerin e disponueshëm. Zgjidhni firmware-in e duhur dhe klikoni "Shkarko".
 5. Pasi të shkarkohet firmware, klikoni "Start" për të rregulluar problemin e aksesit të udhëzuar në iPhone tuaj.
 6. Pasi të përfundojë procesi i riparimit, iPhone juaj do të riniset dhe qasja e drejtuar duhet të çaktivizohet.

Përdorimi i iMyFone Fixppo mund të jetë një zgjidhje efektive nëse nuk jeni në gjendje të dilni nga qasja e drejtuar përmes metodave të tjera. Ai siguron një ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe një shkallë të lartë suksesi për rregullimin e problemeve të ndryshme të iPhone.

Mos harroni, pavarësisht nëse zgjidhni të rinisni me forcë iPhone tuaj ose përdorni iMyFone Fixppo, të dyja metodat mund t'ju ndihmojnë të kapërceni labirintin e kyçjes së ekranit të shkaktuar nga aksesi i drejtuar dhe t'ju lejojnë të rifitoni kontrollin e iPhone tuaj.

iphone i ngrirë në ekranin e aksesit të drejtuar

Metoda e dërgesës vështirësi Shkalla e suksesit
Rinisni me Forcë i lehtë Medium
iMyFone Fixpo Avancuar i lartë

Si të çaktivizoni aksesin e udhëzuar në iPhone

Nëse zbuloni se qasja e drejtuar po kufizon funksionalitetin e iPhone tuaj, mund ta çaktivizoni lehtësisht duke hyrë në cilësimet e aksesueshmërisë. Kjo do t'ju japë më shumë kontroll mbi pajisjen tuaj dhe do t'ju lejojë të personalizoni funksionalitetin e saj për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

Për të çaktivizuar aksesin e drejtuar, ndiqni hapat e përmendur në seksionet e mëparshme. Sigurohuni që të klikoni tre herë butonin kryesor ose butonin anësor për të dalë nga qasja e drejtuar. Nëse kjo nuk funksionon, rinisni me forcë iPhone tuaj duke mbajtur të shtypur butonat e duhur për modelin e pajisjes tuaj. Mund të përdorni gjithashtu një mjet profesional si iMyFone Fixppo për të rregulluar çdo problem të kyçjes së ekranit dhe për të dalë pa probleme nga aksesi i drejtuar.

Pasi të keni dalë me sukses nga aksesi i drejtuar, lundroni te cilësimet e aksesueshmërisë në iPhone tuaj. Këtu mund të gjeni opsione të ndryshme për të personalizuar veçoritë e aksesueshmërisë së pajisjes suaj. Merrni kohë për të eksploruar këto cilësime dhe aktivizoni ose çaktivizoni veçoritë sipas preferencave tuaja. Kjo do të sigurojë një përvojë të pandërprerë të përdoruesit dhe do të parandalojë çdo problem në të ardhmen me kyçjen e ekranit.

FAQ

Si mund ta rregulloj aksesin e drejtuar në iPhone tim nëse nuk funksionon ose nuk fiket?

Nëse qasja e drejtuar nuk funksionon ose nuk fiket në iPhone, mund të provoni të klikoni tre herë butonin kryesor ose butonin anësor për të dalë nga qasja e drejtuar. Nëse kjo nuk funksionon, mund ta rinisni me forcë iPhone tuaj duke ndjekur hapat e duhur për modelin e pajisjes tuaj. Një tjetër mundësi është të çaktivizoni aksesin e drejtuar duke përdorur modalitetin e humbur iCloud. Këto teknika të zgjidhjes së problemeve mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni problemet me aksesin e drejtuar në iPhone tuaj.

iPhone im është i ngrirë në ekranin e aksesit të drejtuar ose i mbërthyer në modalitetin e një aplikacioni të vetëm. Si mund të dal nga qasja e drejtuar?

Për të dalë nga qasja e drejtuar në iPhone tuaj, mund ta rinisni me forcë pajisjen tuaj duke shtypur dhe mbajtur butonat e duhur për modelin e pajisjes tuaj. Kjo mund t'ju ndihmojë të rinisni iPhone tuaj dhe të çaktivizoni aksesin e drejtuar. Përndryshe, mund të përdorni një mjet profesional si iMyFone Fixppo, i cili mund të rregullojë probleme të ndryshme të iPhone dhe t'ju ndihmojë të dilni pa probleme nga aksesi i drejtuar.

Si mund ta çaktivizoj aksesin e drejtuar në iPhone tim?

Mund të çaktivizoni aksesin e drejtuar në iPhone duke hyrë në cilësimet e aksesueshmërisë në pajisjen tuaj. Thjesht ndiqni hapat e përmendur më parë për të dalë nga qasja e drejtuar dhe për ta çaktivizuar atë. Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për cilësimet e aksesueshmërisë në pajisjen tuaj dhe si t'i navigoni ato për të personalizuar funksionalitetin e iPhone tuaj.