Është e natyrshme të dëshironi të fitoni para nga faqja juaj e internetit dhe mënyra më e lehtë për të fituar para nga faqja që keni krijuar është përmes reklamave. Sidoqoftë, mos prisni të vendosni disa reklama në faqen tuaj dhe prisni që të filloni të grumbulloni brumë. Ka shumë më tepër për të fituar para nga uebfaqja juaj nga sa mund ta kuptoni. Është shumë e lehtë të përdorësh strategjinë e gabuar dhe ta bësh këtë jo vetëm që mund të prishë dizajnin tuaj të internetit, por edhe të largojë konsumatorët, suksesin dhe një të ardhme fitimprurëse.

Me këtë në mendje, këtu janë disa këshilla për fitimin e parave nga reklamat që mund t'ju duken shumë të dobishme kur bëhet fjalë për të fituar para në mënyrë efektive nga faqja juaj e internetit përmes reklamave.

Hyrje në fitimin e parave: Opsionet e reklamave që nuk do të prishin dizajnin tuaj të uebit - Blog Lorelei Web Design

Një shumëllojshmëri opsionesh janë në dispozicion

Një nga gabimet më të mëdha të fitimit të parave të uebsajtit që mund të bëni është të vendosni veten në një cep duke menduar se ka vetëm një ose dy opsione reklamimi që mund t'i provoni. Realiteti është se ka një shumëllojshmëri të opsionet për të fituar para nga uebfaqja juaj dhe secili mbart me vete nivelin ose rrezikun dhe shpërblimin e vet. Nëse fokusoheni shumë në një fushë të vetme, kjo do t'ju lërë të pambrojtur. Do të zbuloni se ka forcë të madhe në diversifikim. Mos e kufizoni veten dhe mos kini frikë të provoni metoda të reja të fitimit të parave.

Reklamim vendas

Reklama vendase janë një lloj marketingu ku një reklamë me pagesë vendoset natyrshëm brenda përmbajtjes së saj përreth dhe pa prishur përvojën e përdoruesit. Këto reklama janë krijuar për t'u përzier vizualisht me përmbajtjen e përgjithshme të faqes. Ata duken sikur janë menduar të jenë pjesë e faqes dhe përgjithësisht priten më pozitivisht sesa reklamat e ekranit. Reklamat vendase nuk janë ndërhyrëse, të ndezura ose të lënduara në sy. Ata mund të duken më pak sikur po shesin diçka dhe më shumë sikur po u ofrojnë konsumatorëve informacion, një zgjidhje të zgjuar ose komoditet.

Në fakt, sipas një hulumtimi të reklamave vendase nga IPG & Sharethrough, reklamat vendase shihen 53% më shpesh sesa reklamat e shfaqura, duke siguruar një normë më të lartë klikimesh (CTR). Me fjalë të tjera, këto reklama mund të ofrojnë angazhim më të lartë. Për më tepër, konsumatorët kanë gjithashtu më shumë gjasa të ndajnë reklama vendase.

Hyrje në fitimin e parave: Opsionet e reklamave që nuk do të prishin dizajnin tuaj të uebit - Blog Lorelei Web Design

një monitor kompjuteri me ekran të sheshtë me para

Reklamim me baner/Afisho

Pas leximit të reklamave vendase, mund të duket e kotë për t'u përdorur banner ads sepse hulumtimet tregojnë se ata zakonisht nuk shënojnë rezultate aq të larta sa kushërinjtë e tyre të reklamave vendase për sa i përket CTR. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ato janë joefektive. Përkundrazi, kur bëhen siç duhet, reklamat me baner janë shumë efektive për të tërhequr vëmendjen e një konsumatori. Thënë kjo, kjo vëmendje është jetëshkurtër, kështu që reklama duhet të japë mesazhin e saj menjëherë. Meqenëse ky është rasti, shpesh është më mirë që reklamat me baner të trajtohen si pika për markë në vend të reklamave me përgjigje të drejtpërdrejtë.

Për më tepër, shumë biznese dështojnë me reklamat e banerëve sepse përpiqen t'i trajtojnë ato si reklama vendase. Reklamat me baner nuk duhet të jenë kurrë delikate. Bëjeni të qartë se është një reklamë. Konsumatorët kanë shumë më tepër gjasa të kenë një përgjigje më të mirë ndaj një reklame të qëllimshme sesa ndaj asaj që pretendon të jetë diçka që nuk është. Bannerët mund të jenë mjete shumë efektive të marketingut të markës. Do të merrni po aq CTR me këto reklama sa do të merrni me ato vendase për sa kohë që ato përdoren në mënyrë efektive.

Ndërtoni një audiencë celulare

Me gjithnjë e më shumë njerëz që mbështeten në pajisjet e tyre celulare këto ditë, tregtia elektronike është bërë po aq e rëndësishme sa tregtia elektronike. Mobile do të jetë një pjesë e madhe e suksesit tuaj, kjo është arsyeja pse ju duhet të siguroheni që faqja juaj të jetë miqësore me celularin me reklama miqësore për celularët. Për t'ju ndihmuar të arrini këtë, ajo që ju nevojitet është një platformë e faqeve të internetit për fitimin e parave. Me fjalë të tjera, keni nevojë për ndihmën e një platforme zbulimi celular projektuar për celular, zhvilluar për faqet e internetit.

Mbani mend, ju keni më shumë opsione për fitimin e parave të faqes në internet sesa mendoni. Mos e kufizoni veten me statistika dhe raporte. Ju do të fitoni para përmes reklamave kur të dini se si të lidheni në mënyrë efektive me klientët tuaj.