Shpejtësia, performanca dhe SEO e faqes suaj të internetit janë thelbësore për rritjen e trafikut. Sidoqoftë, dizajni i uebit mund të ndikojë gjithashtu në renditjen e faqes tuaj në Google dhe në faqet e tjera të rezultateve të kërkimit. Kompanitë që e dinë rëndësinë e kësaj kanë dizajne të shkëlqyera në internet që i kanë ndihmuar të fitojnë më shumë para në internet. 

Duke përdorur disa teknika të projektimit dhe teknologjitë më të fundit dhe më të fundit të uebit, ju gjithashtu mund të drejtoni trafikun në faqen tuaj dhe të rrisni konvertimet. I mbivlerësuar mund të dizenjojë faqen tuaj të internetit për ju dhe t'ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja të dizajnit të faqes në internet. Por këtu janë disa këshilla që mund të përdorni për të rritur trafikun:

Zëvendësoni imazhet tuaja me tekst

Nëse faqja juaj përdor imazhe për të shfaqur titullin dhe informacionin e shkruar, këshillohet që t'i zëvendësoni ato. Imazhet mund të jenë të vështira dhe të mëdha dhe të fshehin informacionin jetik të SEO nga motorët e kërkimit. Nuk ka dyshim se njerëzit do të lexojnë tekstet e kokës në imazhe. 

Megjithatë, algoritmet e motorëve të kërkimit nuk mund të lexojnë imazhe si njerëzit. Prandaj, është jetike për të kthyer imazhet në tekst për renditje më të mirë. Në këtë mënyrë, SERPS do të vërejë fjalët kyçe dhe frazat thelbësore në tekstet tuaja dhe do të përmirësojë renditjen tuaj. 

Përdorni gradientët CSS3 për imazhet tuaja të sfondit

Nëse keni një faqe me imazhe të sfondit, është koha ta ndryshoni atë. Imazhet përtypin gjerësinë e brezit dhe mund të ngadalësojnë në mënyrë drastike shpejtësinë e faqes suaj. Për fat të mirë, ju mund t'i zëvendësoni ato me gradientë të lehtë CSS3 tërheqës dhe me pamje moderne. Kjo është ajo që çdo agjenci për krijimin e faqeve në internet do të bënte.

Përdorimi i CSS3 nuk kërkon që ju të keni njohuri mbi programimin. Në vend të kësaj, ju mund të shkarkoni mjete të dizajnit në internet që kanë një gjenerator gradient për të krijuar një ndër-platformë. Mjetet kërkojnë vetëm që të përfshini një kod CSS në fletët tuaja të stilit dhe do ta keni rregulluar problemin. 

Përdorni teknika të përgjegjshme të dizajnit të uebit

turbullira e komunikimit të biznesit në blog

Aktualisht, shumica e blogerëve dhe dizajnerëve të uebit po mbrojnë faqet miqësore për celularët. Kjo për shkak se më shumë se 2 miliardë njerëz përdorin telefonat e tyre për të hyrë në një faqe interneti. Në fakt, studimet tregojnë se në të ardhmen e afërt, përdorimi i pajisjeve celulare për të hyrë në internet mund të tejkalojë PC-të.

Prandaj, nëse shumica e njerëzve vizitojnë faqen tuaj përdorin tableta ose telefona inteligjentë, është thelbësore ta bëni atë të përgjegjshëm. Kjo mund të kërkojë punësimin e një eksperti për ta bërë atë për ju pasi procesi nuk është aq i drejtpërdrejtë. 

Shmangni JavaScript

Megjithëse faqet e mëparshme përdorën JavaScript në dizajne, ju nuk duhet ta shmangni atë sepse mund të fshehë informacione të rëndësishme nga SERPS, të çojë në përvoja të ulëta dhe të ngadalta të shfletimit dhe të ngadalësojë shpejtësinë e faqes suaj. Në vend të JavaScript, mund të përdorni CSS3 dhe HTML5 për të shtuar efekte profesionale dhe interesante në faqen tuaj të internetit. 

Fokusimi në shpejtësi

Google e trajton seriozisht performancën dhe shpejtësinë e faqes dhe as ju nuk duhet ta merrni lehtë. Disa mënyra se si mund të rrisni shpejtësinë e faqes suaj të internetit përfshijnë minimizimin e nevojave për të ndërtuar një faqe të re në server, reduktimin e sasive të të dhënave të dërguara nga serveri në shfletues dhe thjeshtimin e modelit të objektit të dokumentit. 

Nëse faqja juaj funksionon në CMS të bazuara në PHP si Joomla, WordPress ose Drupal, do të ishte e këshillueshme që të instaloni një APC në serverin e internetit për të shpejtuar përpunimin e sfondit.

Duke Up

Rritja e trafikut në faqen tuaj kërkon që ju të përdorni metoda që lejojnë më shumë akses dhe rrisin shpejtësinë e ngarkimit të faqeve. Praktika të tilla do t'i inkurajojnë vizitorët të vizitojnë shpesh faqen tuaj dhe t'ua rekomandojnë atë përdoruesve të tjerë.