Pra, ju drejtoni një biznes të vogël, por nuk po bëni asgjë për sigurinë tuaj kibernetike? Tani është koha për të shkuar në punë! Shumë pronarë të bizneseve të vogla mendojnë se janë vetëm korporatat dhe konglomeratet e mëdha që janë në rrezik të një sulmi kibernetik, por e vërteta është se ai mund të synohet edhe ndaj kompanive më të vogla. Nëse nuk keni bërë mjaftueshëm për t'u përgatitur, rezultatet mund të jenë shkatërruese. Për t'ju ndihmuar, ky artikull liston disa nga mënyrat se si mund të përmirësoni sigurinë kibernetike të biznesit tuaj të vogël. 

Përditësoni rregullisht fjalëkalimet tuaja 

Nëse jeni duke përdorur të njëjtin fjalëkalim nga vite apo edhe dekada më parë, tani është koha për ta përditësuar atë. E njëjta gjë vlen nëse përdorni të njëjtin fjalëkalim për gjithçka, pasi po e vendosni biznesin tuaj në rrezik serioz të një sulmi kibernetik. Kur të jesh duke krijuar një fjalëkalim të ri, ju duhet ta bëni atë kompleks. Kjo nënkupton përfshirjen e një kombinimi të shkronjave, numrave dhe simboleve të vogla dhe të mëdha. Ka mjete atje për t'ju ndihmuar nëse zbuloni se harroni rregullisht fjalëkalimin tuaj, duke mbajtur gjithçka të ruajtur në një dokument të vetëm.  

Mbani softuerin antivirus aktual 

Softueri antivirus duhet të jetë një nga mënyrat tuaja kryesore për t'u marrë me sulmet kibernetike, kështu që herën tjetër që i juaji ka nevojë për një përditësim, merreni seriozisht. Ju nuk dëshironi të rrezikoni një boshllëk në shërbim pasi kjo është kur hakerët mund të godasin. Ju gjithashtu duhet të synoni të përdorni një ofrues që është i akredituar me një histori ekselence. Përveç sigurimit të mbrojtjes, ai do të ofrojë gjithashtu paqe mendore se nevojat tuaja antivirus po kujdesen. Nëse keni nevoja më komplekse për sigurinë kibernetike, mund të përdorni shërbimet e një agjenci profesionale si Iconic IT. Nëse sistemi juaj po ju thotë se ekziston një version i përmirësuar, tani është koha për ta instaluar atë.

Rezervoni skedarët tuaj 

Falë kompjuterit cloud, është më e lehtë se kurrë të mbash të gjithë skedarët e tu të rëndësishëm të rezervuar dhe të aksesueshëm nga e gjithë bota. Nëse gjithçka ruhet në një vend, ka shumë më tepër gjasa të jetë në rrezik nga një sulm. Nëse e dini se gjithçka është mbrojtur, ju jeni gjithashtu më në gjendje të ngriheni dhe të vraponi përsëri nëse ndodh një sulm, që është një mundësi për të cilën duhet të jeni gjithmonë të përgatitur. 

Mbroni Wi-Fi tuaj

Kur po krijoni rrjetin tuaj Wi-Fi, dëshironi ta mbani atë të mbrojtur siç duhet dhe pa ndërhyrje. Pra, i kthehemi këshillave tona fillestare për krijimin e një fjalëkalimi të fortë. Gjithashtu, duhet të kufizoni se kush ka akses në të, si dhe ta mbani fjalëkalimin të përditësuar rregullisht. Mund të konfiguroni një Wi-Fi të veçantë 'mysafirësh' për vizitorët në zyrë për të mbajtur të ndara ndërveprimet.

Siguria kibernetike e bizneseve të vogla është një fushë shqetësimi në rritje për të gjitha llojet e sipërmarrësve, prandaj sigurohuni që të bëni kujdesin tuaj të duhur për të mbrojtur kompaninë tuaj nga kërcënimet që paraqesin kriminelët modernë.