Një nga komponentët kryesorë të dizajnit të mirë të uebit për një dyqan të tregtisë elektronike është logoja. Nëpërmjet logos suaj, ju mund ta veçoni dyqanin tuaj dhe gjithashtu mund ta bëni më të lehtë që njerëzit të njohin dyqanin tuaj. Logoja duhet të shfaqet në një nga qoshet e sipërme në çdo faqe. Ju gjithashtu duhet ta përdorni atë në platformat tuaja të mediave sociale për t'u siguruar që njerëzit mund t'ju identifikojnë shpejt. Sidoqoftë, ndërtimi i një logoje është më shumë sesa krijimi i një imazhi. Duhet të siguroheni që ta zhvilloni logon në mënyrë që ajo të funksionojë brenda dizajnit tuaj të përgjithshëm të internetit dhe të mbetet e identifikueshme.

Paleta e thjeshtuar

Disa nga logot më të mira janë gjithashtu disa nga më të thjeshtat. Mendoni për logon e McDonald's dhe logon Target. Të dyja këto logo janë jashtëzakonisht të thjeshta në formimin e tyre dhe kanë vetëm një ose dy ngjyra. Nuk janë vepra të shkëlqyera arti. Ata nuk janë të pabesueshëm për t'u parë. Ato janë të thjeshta dhe janë të dallueshme. Nëse logoja juaj ka më shumë se dy ngjyra, atëherë duhet të rishikoni dizajnin tuaj të logos. Nuk është e nevojshme të përputheni me çdo ngjyrë të pranishme në dizajnin tuaj të internetit në logo. Zgjidhni ngjyrën kryesore ose ngjyrën e kontrastit si ngjyrën kryesore të logos dhe mbajeni zgjedhjen e ngjyrave sa më të thjeshtë që të jetë e mundur.

Shikueshmëria pavarësisht nga madhësia

Asnjëherë nuk e dini se në cilat pajisje njerëzit do të shikojnë faqen tuaj të internetit ose faqet tuaja të mediave sociale. Pasja e një logoje të njohur i lejon klientët ta lidhin menjëherë atë me markën tuaj. Kjo do të thotë që ju duhet të keni një logo që është e dukshme pavarësisht nga madhësia. Me fjalë të tjera, ai duhet të jetë i shikueshëm si një miniaturë, si dhe në një ekran të madh. Shumicën e kohës, kur jeni duke përdorur diçka të tillë shabllone ueb mobiljesh, do të keni mundësinë e ngarkimit të një logoje me madhësi standarde si dhe miniaturë të ndryshme. Kontrolloni për t'u siguruar që logoja mund të shihet qartë në secilën nga këto madhësi. Për të ndihmuar në arritjen e këtij qëllimi, duhet të siguroheni që të përdorni linja të pastra dhe të shmangni çdo gjë që shtrembëron kur tkurret.

djalë-komp

Logo e paharrueshme

Vetë logoja duhet të jetë e paharrueshme. Përndryshe, nuk bën mirë. Krijimi i kujtesës mund të jetë sfidues, por shumica e bizneseve e arrijnë këtë duke u futur në thelbin e biznesit të tyre. Në disa raste, ju duhet të mendoni për biznesin tuaj në një mënyrë abstrakte. Target zhvilloi syrin e demit për të përfaqësuar marrjen e shitjeve më të mira çdo herë. Shumica e njerëzve nuk i lidhin automatikisht sytë e demit me blerjet, por Target arriti ta krijojë atë lidhje. Tani është një nga logot më të njohura në Shtetet e Bashkuara.

Kur po zhvilloni logon tuaj, duhet të mbani parasysh disa elementë kryesorë për dizajnin në mënyrë që të funksionojë brenda dizajnit tuaj të internetit në tërësi. Së pari, sigurohuni që të përdorni vetëm një gamë të thjeshtuar. Logot nuk janë vende për detaje. Sigurohuni që logoja të mbetet e dukshme, pavarësisht nga shkalla. Në këtë mënyrë, njerëzit mund ta njohin atë shpejt. Merrni gjithashtu kohë për të zhvilluar një logo që është e paharrueshme, edhe nëse duhet të mendoni jashtë kutisë.