Një portofol në internet nuk është më vetëm për kompanitë e mëdha. Nëse punoni si dizajner i pavarur, duhet të gjeni gjithashtu një mënyrë për të promovuar punën tuaj. Për fat të mirë, ju mund të ndërtoni një uebsajti i portofolit falas nga e para, pa pasur nevojë për një programues të shtrenjtë. Wix është një platformë e tillë dhe ju lejon të krijoni një portofol mahnitës që do të shfaqë punën tuaj më të mirë. 

Por pse ju duhet një për të filluar? Epo, me pak fjalë, një PDF e thjeshtë thjesht nuk e pret më atë. Dhe dërgimi i kësaj në çdo perspektivë është punë e lodhshme. Përveç kësaj, ka përfitime të tjera të një uebsajti të portofolit falas. Le të zbulojmë se cilat janë ato. 

Bën një përshtypje të parë të madhe

Vetëm imagjinoni këtë. Ju jeni një rekrutues që po shfleton rinis dhe portofolet. Më në fund, ju arrini ta zbrisni këtë listë në dy kandidatë të mirë. Njëri ka një rezyme dhe një portofol PDF të bashkangjitur dhe një vjen me një faqe interneti të plotë dhe interaktive ku ata shfaqin punën e tyre. Natyrisht, ju do të zgjidhni faqen e internetit. 

Dizajner, kjo është arsyeja pse ju nevojitet një portofol në internet - Blog Lorelei Web Design

Një uebsajt portofoli lejon një punëdhënës të ardhshëm të angazhohet me përmbajtjen tuaj dhe të arrijë shpejt në seksionet me interes. Ata gjithashtu do të vërejnë se si keni shkuar më lart dhe përtej për të krijuar një prani solide në internet, dhe kjo do të funksionojë gjithmonë në favorin tuaj. 

Rrit dukshmërinë tuaj në internet

Një portofol në internet nuk është vetëm për t'u treguar. Kur punoni në ndërtimin e një dhe duke shtuar përmbajtje në të, Google përfundimisht do të shfaqë faqen tuaj të internetit në rezultatet e kërkimit. Pra, kur dikush kërkon në google emrin tuaj, ai do të hasë në një përvojë të plotë që tregon asetet tuaja më të mira si stilist. 

Për të rritur më tej dukshmërinë tuaj në internet në rezultatet e kërkimit, ju rekomandojmë të ndryshoni faqen tuaj të internetit Karakteristikat e SEO gjithashtu. Luaj me fjalë kyçe dhe zbulo se cila është formula më e mirë për ty. 

Tregon më mirë aftësitë tuaja

Një faqe interneti portofoli do t'ju lejojë të tregtoni më mirë aftësitë tuaja për klientët tuaj të mundshëm. Thjesht mendoni për këtë - një portofol në internet është mënyra e përsosur për t'u paraqitur para botës. Ju mund të kontrolloni dhe zgjidhni saktësisht atë që shfaqni dhe çfarë thoni për të ndërtuar personi më i mirë në internet

Dizajner, kjo është arsyeja pse ju nevojitet një portofol në internet - Blog Lorelei Web Design

Pra, nëse jeni një stilist, mos kini frikë të merrni pak më shumë kohë dhe të përsosni portofolin tuaj. Në fund të fundit, kjo është përshtypja e parë që klientët tuaj marrin për ju dhe ajo duhet të jetë gjithmonë e nivelit të lartë. 

Krijon një ndjekje

Një ndjekje e mirë është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të tregtuar aftësitë tuaja. Dhe një portofol në internet është mënyra më e mirë për t'u angazhuar me ndjekësit tuaj, për të marrë komente prej tyre dhe për t'u treguar klientëve tuaj se ju jeni gjithashtu një person i njerëzve. "Fansat" tuaj nuk do të jenë më konsumatorë pasivë të përmbajtjes. Në vend të kësaj, ju do t'i ktheni ata në një ndjekës aktiv duke i lejuar ata të komentojnë, ndajnë dhe pëlqejnë punën tuaj. 

Dhe kur projektet tuaja bëhen temë diskutimi jashtë komunitetit tuaj, atëherë ju keni arritur një nivel të ri. Kjo hap shumë dyer për klientët e rinj që nuk do të kishin dëgjuar kurrë për ju ndryshe. 

Ju bën më të besueshëm

Kur ndërtoni një prani të fortë në internet, do të ndërtoni edhe besueshmëri. Ju bëheni të njohur nga të tjerët dhe këta “të tjerët” shërbejnë si një medium i mirë për reagime dhe rekomandime. Sa më i njohur të jetë një klient me punën dhe mendimet tuaja, aq më shumë do t'ju besojë. Dhe, në fund të fundit, besimi është baza e një marrëdhënieje të mirë klient-ofrues. 

Dizajner, kjo është arsyeja pse ju nevojitet një portofol në internet - Blog Lorelei Web Design

Një uebsajt falas i portofolit do t'ju ofrojë provën që ju nevojitet për t'ju punësuar. Për më tepër, nuk do t'ju duhet as t'i provoni vlerën tuaj çdo klienti me të cilin ndërveproni - ata thjesht do të shohin cilësinë e punës suaj dhe do të duan t'ju punësojnë si parazgjedhje. 

Ju ndihmon të mësoni

Ndërtimi i një portofoli në internet mund të jetë një detyrë sfiduese, veçanërisht nëse nuk e keni bërë kurrë këtë më parë. Por në të njëjtën kohë, ju ofron gjithashtu një mënyrë të shkëlqyer për të mësuar gjëra të reja. Ai do t'ju mësojë se si të markoni veten, si të tregoni historinë e projekteve tuaja, si të tregtoni veten dhe madje edhe si të optimizoni më mirë faqen tuaj të internetit për motorët e kërkimit. 

Këto mund të mos duken shumë si fillimi, por kur bashkohen, ato do të ofrojnë një grup të ri aftësish që mund ta zhvilloni më vonë. Dhe, kush e di, madje mund të zbuloni se keni një talent të ri që mund të shndërrohet në shërbim. 

Ofron më shumë fleksibilitet

Pasi portofoli juaj në internet të funksionojë dhe të funksionojë, mirëmbajtja do të jetë minimale. Mund ta ndryshoni lehtësisht përmbajtjen pa pasur nevojë të filloni nga e para, pa humbur kohë. Ju do të jeni në gjendje të përditësoni përvojën tuaj, aftësitë tuaja dhe madje edhe CV-në tuaj në internet me vetëm disa klikime. 

Dizajner, kjo është arsyeja pse ju nevojitet një portofol në internet - Blog Lorelei Web Design

Është e rëndësishme të qëndroni të përditësuar kur bëhet fjalë për portofolin tuaj dhe një platformë në internet do t'ju lejojë ta bëni këtë. Pra, pse duhet të shqetësoheni me orët dhe orët e humbura në një portofol të ri të ndërtuar në Photoshop kur thjesht mund të përditësoni faqen tuaj të internetit në pak minuta?

Përfundim

Si konkurrenca në të pavarur dizajni fusha bëhet më e egër, ju duhet të rinovoni dhe të jeni gjithmonë një hap përpara kolegëve tuaj projektues. Ju duhet të veçoni veten dhe të siguroheni që të dilni nga turma. 

Një portofol online do t'ju lejojë të shfaqni punën tuaj më të mirë në një mënyrë të qartë dhe koncize, duke shtuar në të njëjtën kohë kontaktin tuaj personal. Do ta bëjë më të lehtë për njerëzit që t'ju gjejnë, të angazhohen me ju dhe në fund të fundit, të punojnë me ju. Pra, çfarë po prisni? Merrni një uebsajt falas të portofolit dhe fitoni para!