Nuk mjafton që sot dyqanet me pakicë të funksionojnë vetëm në nivel fizik. Shitësit me pakicë duhet të kenë gjithashtu një prani të madhe në internet. Shumë të njëjtat parime që përdoren në dizajnin e brendshëm të një dyqani mund të zbatohen edhe kur ndërtoni një faqe interneti. Faqet e internetit të shitjes me pakicë janë unike. Ato duhet të dizajnohen ndryshe nga publikimet në internet ose portofoli online i një fotografi.

Kur një konsumator vjen në faqen tuaj të internetit, ai dëshiron një dyqan që është i lehtë për t'u përdorur. Mesazhi i markës së biznesit tuaj duhet të shfaqet menjëherë. Pa një përshtypje të parë të mirë, faqja e dyqanit tuaj mund të trembë klientët e mundshëm.

Organizim i thjeshtë

Ju nuk do të dizajnoni tregtimin vizual të vendndodhjes fizike të dyqanit tuaj në asnjë mënyrë. Një dyqan duhet t'u përmbahet disa parimeve organizative. Sa më e thjeshtë të jetë paraqitja juaj, aq më mirë është për dyqanin tuaj online. Megjithëse ju keni mundësinë të përdorni grafika komplekse Flash dhe të përzieni shumë informacione në një zonë të vogël, nuk rekomandohet për një faqe interneti me pakicë. Merrni parasysh të hulumtoni disa shitës me pakicë të njohur në internet, si dhe faqet tuaja të preferuara të internetit të blerjeve në internet dhe shikoni se sa të thjeshta janë paraqitjet e tyre. Me këtë në mendje, përdorni një ndërtues website me një shabllon të thjeshtë për të ngritur dyqanin tuaj me pakicë në internet. Modelet para-ekzistuese e bëjnë të lehtë për këdo që të organizojë faqen e tyre.

Shfaq markën tuaj

Vetëm për shkak se po e mbani të thjeshtë në faqen tuaj nuk do të thotë që nuk keni nevojë për imazhe të shkëlqyera dhe përmbajtje të tjera vizuale për të joshur konsumatorët. Mbani të përditësuar faqen e parë të faqes suaj të internetit. Ashtu si në një dyqan aktual, produktet më të freskëta dhe promovimet më të reja shfaqen në pjesën e përparme të dyqanit. Bëni të njëjtën gjë në një faqe interneti. Bëjini aksionet e reja dhe ofertat aktuale gjëja e parë që klientët shohin kur mbërrijnë në faqen kryesore të sajtit. Nëse ka ndonjë gjë tjetër që e bën dyqanin tuaj të ndryshëm nga konkurrentët, bëjeni të dukshme në faqe. Faqja e internetit e biznesit tuaj duhet të jetë e efektshme me imazhin e saj të markës. Aspektet që e bëjnë biznesin tuaj unik janë një pjesë integrale e markës suaj. Për shembull, kjo mund të jetë diçka si transporti falas ose një dhuratë me blerje. Mbani informacionet më të rëndësishme të markës dhe biznesit tuaj në ballë të imazhit në internet të biznesit tuaj.

Nevojat e faqes në internet

Edhe pse dëshironi ta mbani faqen tuaj miqësore për përdoruesit dhe në përputhje me markën tuaj, ka disa aspekte që nuk mund të anashkalohen. Çdo faqe interneti ka nevojë për një shirit kërkimi. Ndihmon klientët që kërkojnë diçka të përgjithshme ose specifike. Nëse dizajni i navigimit të faqes suaj të internetit mungon, një shirit kërkimi mund të parandalojë që personi të largohet nga faqja juaj e shitjes me pakicë në internet. Përveç një shiriti kërkimi, çdo faqe ka nevojë gjithashtu për një shirit kriteresh/kategorie të lundrueshme dhe të organizuara lehtësisht. Kjo e bën të lehtë për vizitorët të lundrojnë nëpër produktet tuaja në mënyrë të organizuar.

Një faqe e mirë-projektuar e shitjes me pakicë në internet është po aq e rëndësishme sa vendndodhja e një dyqani me tulla dhe llaç. Mos e nënvlerësoni vlerën që një faqe interneti miqësore për klientët do të ketë në biznesin tuaj.