Dizajnerët grafik përdorin përmbajtje vizuale dhe të shkruar për të komunikuar një mesazh. Të gjithë e dimë se sa e fuqishme mund të jetë një logo për të komunikuar identitetin e një marke, por mënyrat se si mund të përdoret dizajni grafik është shumë më e gjerë se kaq. 

Në fakt, ka shumë lloje të ndryshme të dizajnit grafik në disa lloje të ndryshme mediash. Do të gjeni ndikimin e dizajnit grafik kudo, nga faqet e internetit te paketimi i produkteve, publikimet dhe madje edhe në ndërtesa. 

Shikoni 8 llojet e dizajnit grafik më poshtë për frymëzim sesi dizajni grafik mund ta çojë biznesin tuaj në nivelin tjetër.

1. Identiteti vizual / Branding

Branding është ajo që i ndihmon njerëzit të kuptojnë se çfarë është biznesi juaj, pse ekziston dhe çfarë vlerash ka. 

Një pjesë e madhe e kësaj është identiteti juaj vizual – si duket marka juaj. Kjo përfshin paletat e ngjyrave, logot, fontet, llojet e imazheve që përdorni dhe një sërë zgjedhjesh të tjera stilistike. 

7 Llojet e Dizajnit Grafik - Blog Lorelei Web Design

Dizajnerët grafikë të identitetit vizual ndihmojnë për t'i dhënë jetë historisë së markës suaj. Me një shikim, klientët potencial duhet të kenë një ndjenjë se kush jeni dhe çfarë bëni.

Dizajnerët grafikë mund të krijojnë një sërë asetesh, të tilla si logot, paletat e ngjyrave dhe bibliotekat e imazheve, që komunikojnë në mënyrë efektive markën tuaj me një audiencë. 

Ata shpesh punojnë ngushtë me ekipin e markës për t'u siguruar që po jepni një histori të qëndrueshme dhe të fuqishme të markës në të gjitha kanalet tuaja në linjë dhe jashtë linje.

2. Dizajn marketingu dhe reklamimi

Marketingu efektiv duhet të tërheqë vëmendjen e njerëzve duke i qëndruar besnik historisë suaj të markës. 

Dizajnerët e marketingut janë përgjegjës për krijimin dhe ekzekutimin e koncepteve që godasin vendin me audiencën e duhur.

Ata mund të punojnë me pronarët e bizneseve në reklamat e shtypura si fletushka, postera dhe broshura, si dhe promovime me pagesë përmes platformave në internet si Facebook Ads ose Google Shopping. 

Dizajnerët e marketingut mund të punojnë vetë si përkthyes i pavarur ose në një ekip më të gjerë autorësh, ekspertësh të marketingut dixhital dhe drejtorëve krijues. 

3. Dizajni grafik i ndërfaqes së përdoruesit

Çfarë eksperience kanë klientët kur vizitojnë faqen tuaj të internetit, shkarkojnë aplikacionin tuaj ose shfletojnë dyqanin tuaj online?

Dizajnerët grafikë të ndërfaqes së përdoruesit (UI) sigurohen që përvoja vizuale që dikush ka kur ndërvepron me markën tuaj është e mirë. Kjo do të thotë t'i bësh gjërat miqësore për përdoruesit, të lehtë për t'u naviguar dhe tërheqëse.

Dizajnerët e UI dinë të gjejnë ekuilibrin midis funksionalitetit dhe estetikës. 

Ata zakonisht punojnë në një ekip projektuesish të përvojës së përdoruesit (UX) të cilët vendosin se si funksionon faqja e internetit ose aplikacioni dhe zhvilluesit që shkruajnë kodin për ta realizuar atë.

4. Dizajni i paketimit

Nëse biznesi juaj shet produkte, paketimi është një mënyrë e shkëlqyer për të komunikuar mesazhin tuaj të markës me klientët. Paketimi është shumë më tepër se një mënyrë për të mbajtur produktin tuaj. E bërë siç duhet, duhet të krijojë një përvojë shqisore për klientët.

Dizajnerët e paketimit vijnë me koncepte për paketimin që janë tërheqëse, të përafruara me historinë e markës suaj dhe të synuara për audiencën e duhur. 

7 Llojet e Dizajnit Grafik - Blog Lorelei Web Design

Pavarësisht nëse është një mëngë për një filxhan kafeje, një etiketë për një shishe verë ose një kuti për këpucë - dizajnerët e paketave dinë se si të punojnë me një gamë të gjerë të llojeve të produkteve dhe materialeve të paketimit për të dhënë një mesazh tërheqës.

Paketimi i mirë gjithashtu mund të tërheqë klientët e rinj që të provojnë produktin tuaj. Si njerëz shumë vizualë, ne shpesh zgjedhim një produkt bazuar në pamjen e tij në krahasim me produktet konkurruese.

5. Editoriali / Dizajni i Publikimit

Dizajni grafik për printim është një nga format më tradicionale të dizajnit grafik, por kërkesa për të është ende e gjallë dhe e mirë.

Dizajnerët editoriale krijojnë dizajne tërheqëse, të përshtatshme për përdoruesit për botime të tilla si revista, libra elektronikë, gazeta etj. Ata zakonisht punojnë ngushtë me redaktorët dhe botuesit për të arritur një efekt të veçantë. 

Bizneset mund të punësojnë një dizajner grafik editorial nëse prodhojnë rregullisht përmbajtje të tilla si ebooks, lookbooks ose buletine. Të kesh dizajn të sofistikuar për këto asete mund të ndihmojë në përmirësimin e përvojës së klientit dhe qëndrueshmërisë së markës.

6. Projektimi mjedisor

Dizajnerët grafikë mjedisorë fokusohen në përvojën vizuale që dikush ka kur hyn në një hapësirë ​​fizike. Ata mund të punojnë ngushtë me dizajnerë të brendshëm ose arkitektë për të ndihmuar në ekzekutimin e një vizioni të veçantë.

Bizneset mund të përfitojnë nga dizajni grafik mjedisor në shumë mënyra. Për shembull, përdorimi i tabelave dhe muraleve në një zyrë mund t'i ndihmojë vizitorët të kenë një përvojë të paharrueshme që nga momenti kur hyjnë.

Kafenetë dhe restorantet moderne mund të përdorin dizajnin mjedisor për të krijuar zona 'Instagrammable' për të tërhequr më shumë të rinj nëpër dyert e tyre.

7. Motion Graphic Design

Përmbajtja e videos po bëhet gjithnjë e më popullore nëpër kanale të ndryshme në internet për shkak të aftësisë së saj për të kapur dhe mbajtur vëmendjen për më gjatë.

Nuk është për t'u habitur atëherë që gjithnjë e më shumë biznese tani po mbështeten në dizajnerët grafikë të lëvizjes për të ndihmuar në krijimin e përmbajtjes tërheqëse që komunikon në mënyrë efektive historinë e markës së tyre.

Grafikat e lëvizjes përfshijnë gjëra të tilla si logot e animuara, sekuencat e titujve dhe GIF-të. Grafikat e lëvizjes mund të përdoren gjithashtu për përmbajtje më të gjata si video edukative dhe reklama.

Investoni në Dizajn Grafik për të rritur biznesin tuaj

Dizajni grafik shpesh reduktohet në një përkufizim të ngushtë që përfshin pak më shumë se logot dhe kartat e biznesit. Por e vërteta është se dizajni grafik përdoret në një larmi të madhe mënyrash për të komunikuar mesazhe në një mënyrë të qartë dhe tërheqëse. 

Nëse keni nevojë për ndihmë për të zhvilluar një identitet vizual për markën tuaj ose dëshironi të siguroheni që çdo vizitor i faqes në internet të ketë një përvojë të shkëlqyer, duke punësuar një agjenci e dizajnit grafik në Perth do t'ju ndihmojë të rritni biznesin tuaj në drejtimin që dëshironi të shkojë.