Një nga llojet më të thjeshta dhe më të kënaqshme të fotografisë është sigurisht fotografia makro. Fotografia makro përkufizohet si fokusi nga afër i një subjekti me përdorimin e një lente të fortë. Ju duhet një lente që mund të fokusohet në një raport 1:1. Një shembull është përdorimi i kamerës 35 mm. Ju fokusoheni në një objekt që do të përshtatet në ekran si 24x36 mm sepse kjo është madhësia e zonës në film. Subjekti do të jetë saktësisht i njëjtë me madhësinë e imazhit në film, negativ ose rrëshqitës. Gëzimi i fotografisë makro është se ju jeni në gjendje të vini re të gjitha detajet e mëdha në një temë që mund të mos e keni vënë re kurrë më parë, gjë që e bën temën edhe më intriguese.

10 rregullat e arta që duhet të dini të fotografisë makro - Blog Lorelei Web Design

Mund të përdorni fotografinë makro në shumë tema si minerale, lule, fjolla bore, flutura, bimë etj. Ju mund të përdorni oborrin tuaj, pyllin dhe plazhin; këto vende mund t'ju furnizojnë me orë e orë të tëra kënaqësie për fotografinë makro. Nuk ka asnjë arsye që t'i nënshtroheni natyrës vetëm me fotografinë makro, mund ta përdorni për koleksionet tuaja të pullave, monedhave ose çdo gjë që mendoni se do të jetë tërheqëse për syrin. Edhe fotografi i avancuar mund të gjejë diçka të re dhe emocionuese për fotografinë makro. Disa njerëz e kanë përdorur për dokumentimin e sendeve me vlerë për sigurime e kështu me radhë. Nuk ka kufi për kënaqësinë që mund të përfitoni nga fotografia makro, mund të keni 1 subjekt të vetëm që mund t'ju japë orë të tëra mundësish.

10 rregullat e arta që duhet të dini të fotografisë makro - Blog Lorelei Web Design

Ekspozimi: 8 sek (8) Apertura: f/13 Gjatësia fokale: 100 mm Shpejtësia ISO: 100 Paragjykimi i ekspozimit: 0/3 EV

Kamerat dixhitale SLR janë një zgjedhje e shkëlqyer nëse dëshironi të provoni dorën tuaj në fotografinë makro. Ju mund të merrni llojin e kamerës me lente të këmbyeshme dhe investimi do t'ia vlejë çmimit të blerjes. Nëse po planifikoni të bëni shumë punë jashtë dyerve, atëherë rekomandohet që të përdorni lentet makro 200 mm ose 180 mm. Ju gjithashtu mund të përdorni lentet e dioptrisë nga afër, unazat e kthimit ose tubat zgjatues.

Tubi zgjatues shkon midis lentës dhe trupit të kamerës. Ai nuk përmban asnjë xham dhe arsyeja e përdorimit të tij është të ofrojë më shumë hapësirë ​​midis sensorit dixhital dhe filmit për të lejuar zmadhimin. Një unazë kthimi përdoret ashtu siç tingëllon, ju mund të lidhni lentet në të kundërt. Dioptria nga afër shkon përpara objektivit të kamerës. Mund të japë aftësi më të përqendruar me një çmim të mirë, por cilësia ndonjëherë nuk është më e mira.