Да се ​​има бизнис во денешно време и да не се биде дигитално присутен е речиси исто како „да намигниш на девојка во темнина“. Несомнено, онлајн маркетингот е привлечен начин за зголемување на вашиот бизнис потенцијал, без разлика дали им служите на вашите клиенти виртуелно онлајн или физички офлајн. Ако поседувате старт-ап или мал бизнис без астрономски буџет, тоа не значи дека мора да имате ниски маркетиншки изгледи, барем не во дигиталниот свет – каде обликувањето на вашиот бренд и проширувањето на вашата база на клиенти е полесно од кое било друго место . Ајде да видиме 6 причини зошто социјалните медиуми и дигиталниот маркетинг се неопходните деловни подобрувања за растечка продажба и потенцијални клиенти во 2017 година.

  • I) Нагласете ја вашата уникатност

Техничкиот универзитет во Тексас откри во 2013 година дека еден од најбезбедните начини за воспоставување лојалност на брендот е преку социјалните медиуми. Добро дизајнираната веб-локација со соодветни функционалности може да им обезбеди на вашите клиенти персонализирани кориснички искуства, што брзо води до препознавање и отповикување на брендот. Ако најдете креативен начин да ја пренесете вашата порака (а не да изгледате како агресивен, очаен продавач), тогаш лојалноста на вашите клиенти непогрешливо ќе се зголеми. На крајот на краиштата, никој не сака со кого разговара на масовна комуникација, бидејќи тоа прави да се чувствуваат како да се само еден од многуте потрошувачи кои немаат никаква разлика или немаат никакво влијание врз компанијата.

Зошто е важно дигиталното присуство? - Блог Lorelei Веб Дизајн

  • II) Бидете потпирани, бидете насекаде

Да се ​​биде активно присутен на многу канали на социјалните медиуми воопшто не ја преоптоварува вашата публика. Спротивно на тоа, тој всушност нагласува колку сте сигурни и сеприсутни. Без разлика каде се наоѓаат вашите клиенти или кои социјални мрежи ги користат, мора да бидете лесно достапни во секое време за што е можно повеќе луѓе, за да ги обезбедите вистинските решенија и вистинската услуга за клиентите. Ако ширењето на 5 или повеќе различни платформи за социјални медиуми ви звучи заморно, тогаш слободно контактирајте со која било специјалисти за маркетинг за неверојатно искуство на дигитално присуство. Надминувајќи ги основните практики за рекламирање, ние сме подготвени да обезбедиме интересна и релевантна содржина која клиентите би уживале да ја споделуваат на нивните страници, со што ќе ја подигнеме свеста за брендот.

  • III) Можност за задржување на клиентите

Колку е поутешна вашата веб-страница, толку повеќе време ќе потрошат на навигација на неа и ќе имаат поголем поттик за купување. Покрај интерактивни алатки и добро изработени слики, можете да го докажете врвниот квалитет на вашиот бизнис со користење на стратегија за едукација на клиентите. Доколку имате висококвалитетен совет за одредена процедура во вашата област на активност, Royal Media Ltd. е тука да го парафразира вашето знаење од индустријата во вредна содржина од која клиентите би учат. Преку едукативни текстови и видеа, ја имате вистинската шанса да го покажете вашето знаење на терен и да ги убедите посетителите да го користат вашиот професионален производ или услуга.

Зошто е важно дигиталното присуство? - Блог Lorelei Веб Дизајн

  • IV) Видливост и прво рангирање

Веројатно сакате да бидете сигурни дека вашата веб-страница постојано заработува сообраќај, а не само да лежи некаде во темнината. Безвредно е да се спомене колку е витална стратегијата за оптимизација на пребарувачот и секако уште побезвредна да се спомене колку добро и колку брзо може a креативна дигитална агенција може да ве однесе на првата страница на Google. Можете да дознаете повеќе за нашите тактики за оптимизација ако не контактирате. Видливоста е еден од клучевите за добивање нови клиенти. Затоа, деталите како што се вашиот тип на бизнис, минатото искуство, производ, локација, распоред, достапност, контакт и слично се апсолутно неопходни за да добиете нова клиентела.

  • V) Специфична јавност

Друга огромна придобивка што ја обезбедуваат социјалните медиуми е тоа што можете да комуницирате со оние специфични публики на кои сакате, заштедувајќи многу пари и ресурси, а притоа да не му здосадувате на некој што не е заинтересиран за вашите услуги. Овој тип на комуникација е создаден да биде победа-победа, а не губење-изгуби. На пример, Facebook ви овозможува да допрете до вашата публика врз основа на аспекти како индустријата, нивото на образование и, многу важно, локацијата, што ги прави социјалните медиуми средина независна од географските граници. Понатаму, можете многу лесно да ги следите страниците на вашите клиенти и да соберете сознанија за нивните секојдневни интереси, страсти, па дури и грижи – а тоа ви овозможува соодветно да го прилагодите вашиот бизнис. Ова не може да се нарече следење или спамирање, бидејќи навистина е само висок степен на грижа и внимание што на крајот ќе ги задоволи двете страни подеднакво.

Зошто е важно дигиталното присуство? - Блог Lorelei Веб Дизајн

  • VI) Не ве гледаат како огласувач

Рекламите на социјалните мрежи се многу различни од традиционалните медиуми. На Твитер или Фејсбук нема ТВ модератор за да ја извести публиката дека доаѓа пауза за реклами, за да може да сурфа на друг канал. Наместо тоа, рекламите се вклучени во протокот на вести, давајќи им карактер на приказна меѓу денешните настани, што ги тера луѓето да бидат пољубопитни и поотворени за вашата порака. Друга предност нудат копчињата Контакт или Повик за акција што можете да ги имплементирате во рамките на вашата објава. Контроверзна практика е онаа на џекинг на вести, каде што можете да користите дел од вонредните вести во ваша корист, со поврзување на вашиот производ со штотуку настанатата ситуација на смешен начин или на начин за решавање проблеми (т.е. објавување кратка статија/шега што нагласува решението што го носи вашиот производ во согласност со нова политичка одлука).

Без разлика дали сакате да оставите одличен прв впечаток со извонреден дизајн или се обидувате да вклучите повеќе клиенти во топла и пријатна заедница или едноставно планирате да ја зголемите продажбата со одреден процент оваа година, социјалните медиуми и дигиталните маркетинг на подкаст кампањите се два деловни чекори кои не смеете да ги прескокнете.

PS

Сите горенаведени придобивки се само мал дел од потенцијалот за унапредување на бизнисот во однос на сопствен софтвер и дигитална комуникација.