Добредојдовте во Lorelei Web Design

Уморни од пребарувањето за најдобар софтвер за дизајн на интернет? Нашиот блог е крајната дестинација за се што е поврзано со веб дизајн. Денес, дозволете ни да се нурнеме во светот на алатките за дизајн, каде што ќе ги споредуваме индустриските шампиони кои ќе ви помогнат да го најдете вашиот совршен натпревар.

Топ 10 алатки за вештачка интелигенција за веб дизајн

Име на алаткатаОписЦенаДојди тука
1. Диви AI Градител на веб-странициИзработувач на веб-локации со вештачка интелигенција од Elegant Themes, кој ветува интуитивен дизајн со минимален напор.Започнува од 89 долари годишноhttps://www.elegantthemes.com/divi/
2. ФигмаКолаборативна веб-базирана алатка за дизајн за дизајн на интерфејс, прототипирање и предавање.Достапни се бесплатни (стартер), платени плановиhttps://www.figma.com/
3. Веб-протокВизуелна платформа за развој на веб за дизајнирање, градење и лансирање одговорни веб-локации без кодирање.Достапни се бесплатни (стартер), платени плановиhttps://webflow.com/
4. Adobe XDАлатка за дизајнирање UX/UI базирана на вектор за веб и мобилни апликации, која нуди жичана рамка, прототипирање и многу повеќе.Достапни се бесплатни (стартер), платени плановиhttps://www.adobe.com/products/xd.html
5. СкицаВекторски графички уредник за macOS фокусиран на UI/UX дизајн за веб-локации и мобилни апликации.99 $/годишно (поединечно)https://www.sketch.com/
6. InVision StudioКолаборативна алатка за прототипови и анимација, која им овозможува на дизајнерите да создаваат интерактивни макети.Достапни се бесплатни (стартер), платени плановиhttps://www.invisionapp.com/
7. РамувачМоќна алатка за прототипови со компоненти на код за напредни интеракции и анимации.Достапни се бесплатни (стартер), платени плановиhttps://www.framer.com/
8. WordPress (со Elementor или Divi Builder)Флексибилен систем за управување со содржина (CMS) честопати поврзан со создавачи на страници за подобрени можности за дизајн.Бесплатни (WordPress), Платени планови за приклучоци/темиhttps://wordpress.org/
9. CanvaПлатформа за графички дизајн со шаблони за социјални медиуми, презентации и основни елементи за веб дизајн.Достапни се бесплатни (основни), платени плановиhttps://www.canva.com/
10. Дизајнер на афинитетиПрофесионална апликација за графички дизајн за macOS, Windows и iPad, која нуди векторски и растерски алатки.Еднократно купување (вари според платформата)https://affinity.serif.com/en-gb/designer/

Најдобрите алатки за вештачка интелигенција за развој на веб

Апсолутно! Еве табела со некои од најдобрите вкупни алатки за вештачка интелигенција достапни во 2024 година:

Име на алатката за вештачка интелигенцијаШто прави?Цена
1. ChatGPT (од OpenAI)Моќен јазичен модел кој се истакнува во генерирање на текст, код и креативна содржина слични на човекот.Достапни се бесплатни (ограничени), платени планови
2. Јаспер АИАсистент за пишување со вештачка интелигенција кој помага во креирањето на објави на блогови, маркетиншка копија и други видови содржина.Почнува од $ 29 / месец
3. Средно патувањеАлатка за генерирање слики со ВИ која може да создаде неверојатни визуелни слики од описи на текст.Бесплатен пробен период, достапни се платени планови
4. Murf AIРазновиден генератор на глас со вештачка интелигенција што може да создаде реални гласови со приспособливи акценти и тонови.Достапни се бесплатни (ограничени), платени планови
5. Пиктори ВИАлатка за создавање видео со вештачка интелигенција која може автоматски да генерира видеа од објави на блогови или скрипти.Бесплатен пробен период, достапни се платени планови
6. Копирај.aiАлатка за пишување копии со вештачка интелигенција која може да генерира привлечна копија од реклами, објави на социјалните мрежи и многу повеќе.Достапни се бесплатни (ограничени), платени планови
7. ГрамматичноАсистент за пишување напојуван со вештачка интелигенција кој помага да се провери граматиката, правописот и тонот во пишувањето.Достапни се бесплатни (основни), платени планови
8. ОписАудио и видео едитор напојуван со вештачка интелигенција, кој може да ја транскрибира, уредува, па дури и прекумерно да ја преточува вашата содржина.Достапни се бесплатни (ограничени), платени планови
9. СинтезијаПлатформа за генерирање видео со вештачка интелигенција која може да креира видеа со аватари на вештачка интелигенција кои зборуваат на повеќе јазици.Достапни се платени планови
10. RunwayMLКреативен комплет алатки за уметници и програмери што ви овозможува да експериментирате со модели со вештачка интелигенција за различни задачи.Достапни се бесплатни (ограничени), платени планови