Промотивен филм за вашата компанија може да биде првиот контакт што потенцијалните клиенти го имаат со вашиот бренд. Кога вашата организација создава комерцијална, лекција за производ или корпоративна реклама, погрижете се таа точно да го претставува вашиот бренд и да ги заинтересира гледачите. Пред да кажете „Да!“ до а комерцијална видео продукција фирма кога ви треба реклама направена за вашиот бизнис, има неколку работи што треба да ги имате на ум. На пример; кога или ако вие аутсорсинг услуги за уредување видео треба да направите темелна проверка на кредибилитетот на аутсорсинг фирмата, па дури и да контактирате со нивните претходни клиенти за да добиете подобар увид во нивното работење.

Запомнете дека насловот на компанијата не е гаранција за компетентна видео продукција, пишување сценарија, монтажа или маркетинг. Ако сте сериозни за правење висококвалитетно видео за вашиот бизнис, земете го во предвид следниов совет кога избирате фирма за видео продукција.

  1.  Прегледајте ги претходните примероци на фотосесија

Реномиран производствен бизнис секогаш ќе биде подготвен да ја покаже својата претходна работа на потенцијалните клиенти. Како по правило, видео ролната може да се гледа на главната веб-страница на производствениот бизнис. Можете да верувате дека квалитетот на видеата што ги создаваат ќе биде на ниво бидејќи сте имале можност да ги прегледате нивните претходни дела.

Овие клипови се репрезентативни за нивото на производствена вредност на кое компанијата со гордост го става своето име. Колку е професионален, интересен и привлечен? Кога го разгледувате портфолиото на продукциската компанија, треба да поставувате вакви прашања. Вклучувањето на препораките на клиентите или списокот што ги опишува другите потрошувачи со кои работеле е исто така корисно. Да се ​​најде фирма за видео продукција со задоволни клиенти е добар показател за нејзиниот квалитет.

  1. Научете ги методите што ќе се користат за управување со вашиот проект

Аутсорсингот на фирма за видео продукција значи дека немате идеја како сами да снимате филм или дека сте премногу зафатени за да ангажирате и да управувате со видеограф со полно работно време. Каков и да е случајот, мора да работите со производствена фирма која е способна да управува со секој аспект од производството. Дали можат да ви помогнат да развиете концепти за видеото што ги претставуваат вашите идеи?

Дали има искусен сценарист во персоналот?

Дали можат да снабдуваат изведувачи или да препорачаат агенција за кастинг?

Прашувајќи: „Дали тие обезбедуваат некаква опрема?

Каде стоиме на фиксните часови, силата на персоналот и цената?

Што е со уредувањето?

  1. Распрашајте се за маркетинг

Промовирањето на видеото на вашата компанија е исто толку важно како и самата продукција. Немојте да се залажувате да мислите дека една реклама би го разбудила интересот на вашата публика до тој степен што таа брза да ја купи вашата стока следниот ден.

Дури и со помош на видеа, рекламирањето на компанија никогаш не е завршено. Ако сакате вашето видео да има можно влијание, изберете фирма за производство на видео и распрашајте се за нивните стратегии за дистрибуција на вашето видео низ повеќе канали.

Најдобро време за прикачување на вашето видео на платформи за социјални медиуми како Фејсбук, Твитер и Јутјуб е кога вашата целна демографска група најверојатно е онлајн и гледа содржина. Дознајте како поставувањето на ова видео на веб-локацијата на вашиот бизнис ќе привлече повеќе клиенти и ќе го задржи нивниот интерес додека тие ги разгледуваат вашите понуди.

  1. Имајте пресметано понуда

Квалитетот не е секогаш пропорционален на цената. Локалните продуцентски компании нудат услуги за видео продукција за широк опсег на цени. Вообичаено е да се открие дека поевтин провајдер обезбедува ист или дури и подобар квалитет.

Затоа мора да прочитате малку на темата. Споредете ги цените и квалитетот на услугата што ги нудат различните производствени компании за кои размислувате да ги користите. Следниот чекор е да ја оцените секоја понуда според вашиот финансиски план. Целта е да се лоцира разумна продукциска фирма која може да создаде видео со кое можете да бидете задоволни и што ќе ги постигне саканите цели.

Како заклучок, добивањето компанија за видео продукција е голема работа, а од клучно значење е да се осигурате дека ќе го направите правилно. Горенаведените совети ќе ви помогнат да ја изберете најдобрата компанија.