Не е доволно продавниците за малопродажба денес да работат само на физичко ниво. Трговците на мало треба да имаат и одлично присуство на интернет. Многу од истите принципи што се користат во дизајнот на ентериер на продавница, исто така може да се применат при градење на веб-страница. Веб-страниците за малопродажба се единствени. Тие треба да бидат дизајнирани поинаку од онлајн публикациите или онлајн портфолиото на фотографот.

Кога потрошувачот доаѓа на вашата веб-страница, тој сака продавница што е лесна за користење. Пораката за брендот на вашиот бизнис мора веднаш да се сретне. Без добар прв впечаток, страницата на вашата продавница може да ги исплаши потенцијалните клиенти.

Едноставна организација

Вие не би го дизајнирале визуелното продавање на физичката локација на вашата продавница на кој било начин. Продавницата треба да се придржува до одредени организациски принципи. Колку е поедноставен вашиот распоред, толку е подобар за вашата онлајн продавница. Иако имате можност да користите сложени Flash графики и да комбинирате многу информации во мала област, тоа не се препорачува за веб-локација за малопродажба. Размислете за истражување на некои популарни интернет трговци на мало, како и вашите омилени веб-страници за онлајн шопинг, и видете колку се едноставни нивните распореди. Имајќи го ова на ум, користете a градител на веб-страници со едноставен образец за да ја поставите вашата продавница за малопродажба онлајн. Претходно постоечките шаблони му олеснуваат на секој да ја организира својата страница.

Прикажете го вашиот бренд

Само затоа што го одржувате едноставно на вашиот сајт, не значи дека не ви требаат одлични слики и друга визуелна содржина за да ги привлечете потрошувачите. Ажурирајте ја насловната страница на вашата веб-страница. Исто како во вистинска продавница, најсвежите производи и најновите промоции се прикажани на предната страна на продавницата. Направете го истото на веб-локација. Направете новите акции и тековните промоции првото нешто што клиентите го гледаат кога ќе пристигнат на почетната страница на страницата. Ако има нешто друго што ја прави вашата продавница поинаква од конкурентите, направете ја видлива на страницата. Веб-страницата на вашиот бизнис треба да биде рационализирана со нејзиниот имиџ на брендирање. Аспектите кои го прават вашиот бизнис уникатен се составен дел од вашето брендирање. На пример, ова може да биде нешто како бесплатна испорака или подарок со купување. Чувајте ги најрелевантните информации за вашиот бренд и бизнис во првите редови на онлајн имиџот на вашиот бизнис.

Потребни потреби за веб-страница

Иако сакате да ја одржувате вашата веб-страница пријателска за корисникот и во согласност со вашиот бренд, постојат некои аспекти кои не можат да се занемарат. Секоја веб-локација има потреба од лента за пребарување. Тоа им помага на клиентите кои бараат нешто општо или специфично. Ако недостасува дизајнот за навигација на вашата веб-локација, лентата за пребарување може да го спречи лицето да ја напушти вашата онлајн страница за малопродажба. Покрај лентата за пребарување, на секој сајт му треба и лесно навигирана и организирана лента за критериуми/категории. Ова им олеснува на посетителите да се движат низ вашите производи на организиран начин.

Добро дизајнираната онлајн продавница за малопродажба е исто толку важна како и локацијата на продавницата. Не ја потценувајте вредноста што ќе ја има веб-локацијата погодна за клиентите за вашиот бизнис.